Noutati :

Doi fosti ministrii au scapat de inchisoare, in dosarul “Posta Romana”. Ei au fost condamnati cu suspendare

24 ianuarie, 2014 - 06:12 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Magistratii instantei supreme au decis: fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut judecatorilor instantei supreme condamnarea la inchisoare a fostilor ministri Tudor Chiuariu si Zsolt Nagy pentru savârsirea infractiunii de abuz in serviciu in forma calificata. Procurorul de sedinta a solicitat ca cei doi ministri sa fie condamnati in limitele speciale prevazute de legea penala, care sunt in cazul infractiunii de abuz in serviciu intre 5 si 15 ani de inchisoare.

Pe 27 noiembrie 2012, completul de trei judecatori a decis, la fond, achitarea lui Tudor Chiuariu (cu opinia separata a judecatoarei Francisca Vasile care l-a gasit vinovat) si condamnarea lui Zsolt Nagy la 3 ani si jumatate de inchisoare, cu suspendarea executarii pedepsei. Totodata, fostul sef al Postei Române, Dan Mihai Toader, a primit 6 ani de inchisoare, Andrei Marinescu, director executiv – 5 ani si jumatate si Emanoil Lepadatu, director economic executiv – 5 ani de detentie. Administratorul firmei Topcadex 99, Ioan Folfa, a primit un an de inchisoare, cu suspendare.

De asemenea, iCCJ a mai decis atunci restabilirea situatiei anterioare prin aducerea imobilului din calea Victoriei nr.133-135, sector 1, Bucuresti, in proprietatea publica a statului, cu drept de administrare asupra acestuia in favoarea Companiei Nationale Posta Româna.

Decizia a fost atacata cu recurs la completul de cinci judecatori al iCCJ.

Fostul ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei Zsolt Nagy si fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu au fost deferiti justitiei pentru infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.

In acelasi dosar a mai fost trimis in judecata Dan Mihai Toader, presedinte al Consiliului de Administratie si director general al Companiei Nationale Posta Româna SA (CNPR), Emanoil Lepadatu, director economic executiv al CNPR, si Andrei Marinescu, director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica al aceleiasi companii, precum si Ioan Folfa, administrator la SC Topcadex 99 SRL.

Citeste mai mult AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor