Documentul obligatoriu fara de care o masina la mana a doua nu mai poate fi vanduta sau inmatriculata

FOTO: automarket.ro

Sute de mii de masini la mana a doua se vand in fiecare an in Romania si au fost si multe situatii in care cumparatorii s-au trezit ca au fost inselati. Autoturismul avea kilometrajul masluit sau alte daune pe care vanzatorul le ascunsese.

CITESTE SI: Mergem cu bicicleta de la Timisoara la Zrenjanin, in Serbia, in weekend. Punctul de trecere a frontierei deschis provizoriu 

Parlamentarii au votat un nou proiect prin care se doreste o reglementare mai buna a vanzarilor de masini second hand.

Nicio inmatriculare de masina la mana a doua nu va mai fi posibila fara RAR Auto-Pass, un act care este de fapt dovada istoricului real, legal al autoturismului. Este vorba despre un document care va cuprinde numarul real de kilometri ai autoturismului, avariile si reparatiile majore suferite.
Actul va fi solicitat online de catre vanzator si va fi obtinut de la Registrul Auto Roman (RAR), contra unei taxe, scrie digi24.ro.

Proiectul de lege votat de Parlament asteapta acordul Presedintiei. Daca va intra in vigoare, documentul RAR Auto – Pass va fi emis cel mai devreme peste un an si jumatate. Pana atunci, conform legii, Registrul Auto Roman va fi obligat sa-si implementeze platforma de date si informatii in acest sens, atat cu ajutorul statiilor proprii, cat si prin intermediul centrelor ITP autorizate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...