Noutati :

Doctori care aduc bani pentru pacienti. Un medic din Timisoara vinde tablouri pentru renovarea unei sectii a Spitalului Judetean

15 mai, 2014 - 11:03 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Pentru cei mai multi oameni o operatie implica multa spaima. Chirurgii privesc insa meseria lor ca pe o arta, uneori chiar la propriu. Este si cazul unui medic de la Spitalul Judetean din Timisoara care s-a inspirat din interventiile chirurgicale pentru a realiza tablouri si fotografii spectaculoase.

Mircea Popitiu, medic rezident la Spitalului Judetean din Timisoara imbina pasiunea pentru meseria de medic cu cea pentru artele plastice. Lucrarile sale sunt aboslut speciale, ele fiind inspirate din operatiile la care a participat.

Iar pasiunea sa este cu atat mai laudabila, cu cat si-a pus talentul in slujba unei cauze nobile: strangerea de fonduri pentru renovarea Clinicii de Chirurgie Vasculara din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara. Asa ca si-a reunit lucrarile in cadrul unei expozitii cu vanzare, intitulata „Disectii cromatice”, simezele fiind un cadru mai putin conventional:  clubul Hyperion din caminul 1-2 al Universitatii de Medicina si Farmacie Timisoara.

”Tatal colegului meu, doctorul Popitiu, care este rezident, este pictor. Colegul meu nu a facut o facultate de specialitate, a facut medicina, dar a fost profund inspirat de tatal lui. M-a impresionat pentru ca stand impreuna cu noi si vazand zi de zi eforturile  mari pe care le facem ca sa renovam sectia a venit intr-o zi la mine si mi-a spus ca vrea sa contribuie, in modul in care poate, la imbunatatirea conditiilor de ingrijire a pacientilor. Mi-a spus ca ar vrea sa picteze pe teme medicale si sa faca o expozitie. Din resursele obtinute vrea  sa contribuie la renovarea sectiei. Pentru mine gestul lui a fost o mare surpriza si mi-a aratat ca al meu coleg este extrem de generos, pe de o parte, si foarte talentat.” a declarat Mihai Ionac, Sef sectie Clinica de Chirurgie Vasculara Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara

In cadrul expozitiei sunt reunite 34 de lucrari pictate , realizate prin tehnica acrylic/panza, cu tematica chirurgicala, si 20 de  fotografii intraoperatorii prelucrate artistic. Odata cu vernisajul a fost organizata si o tombola ale carei premii au fost chiar lucrari ale medicului Mircea Popitiu si a avut loc un concert al formatiei Akusti-K.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. uneori șefii ar putea lua exemplu de la colegii mai tineri