Noutati :

Doar un spital dedicat pacientilor cu coronavirus din Timisoara se deschide joi tuturor bolnavilor, iar restul de saptamana viitoare. Decizia Directiei de Sanatate Publica

3 iunie, 2020 - 04:24 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Au fost luate noi decizii cu privire la spitalele din Timisoara care au ingrijit, din ultimele luni, doar pacientii cu coronavirus. Astfel, incepand de joi, 4 iunie, la Spitalul Victor Babes din Timisoara vor fi primiti si bolnavi non-COVID, care au nevoie de ingrijiri la sectia de Pneumologie.

„În acest sens, având în vedere specificul patologiei, Secția de Pneumoftiziologie a Spitalului „Dr.Victor Babeş” Timişoara, va fi redeschisă cu prioritate, respectându-se circuitele funcționale conform normelor sanitare în vigoare”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Pe de alta parte, alte doua spitale din Timisoara dedicate ingrijirii pacientilor infectati cu SARS Cov 2 mai au de asteptat aproape o saptamana pana cand vor putea primi din nou pacienti, chiar daca nu au mai avut internati bolnavi cu coronavirus de mai bine de doua saptamani.

„Din analiza gradului de ocupare a paturilor în perioada pandemiei de COVID-19, s-a constatat faptul că nu a fost atinsă capacitatea maximă și, în acest moment, disponibiltatea de internare a spitalelor este favorabilă creșterii capacității de tratament și pentru cazuistica non-COVID, în măsura în care se asigură circuite separate pentru aceasta. DSP Timiș va sprijini în mod deosebit reorganizarea Spitalului Bega și a Secției de Dermatologie a Spitalului Municipal, tinând cont de faptul că solicitările medicale în aceste domenii sunt numeroase.

În funcție de evoluția epidemiologică locală, spitalele care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-COV-2 vor asigura, cu avizul DSPJ Timiș, asistența medicală și pacienților non-COVID-19 în condițiile existenței circuitelor complet separate, fără a fi necesară externarea/transferarea tuturor pacienților internați către alte spitale”, mai spun reprezentantii DSP Timis.

Astfel, fiecare spital trebuie sa intocmeasca un plan de masuri care sa cuprinda inclusiv reorganizarea circuitelor. Acest plan urmeaza sa fie discutat in cadrul unei noi intalniri de lucru, ce va avea loc saptamana viitoare, si care apoi va fi supus avizarii DSP Timis. Abia dupa acest aviz, atat Maternitatea Bega, cat si Clinica de Dermatologie a Spitalului Municipal vor putea fi redeschise pentru pacientii non-COVID.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cum sa se redeschida spitalele ? Alaturi de COVID-19 va trebui sa traim de acum incolo.