Noutati :

Doar o parte dintre manifestarile culturale si sportive din Timis vor fi finantate in 2011. CJT are la dispozitie doar 20% din fondurile solicitate

14 martie, 2011 - 01:43 PM
Autor: Alina Sabou      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS. Evenimente culturale si sportive pe banda rulanta in Timis, in 2011, dar cu bani mai putini. Administratia judetului a propus suma de 2,6 milioane lei pentru finantarea celor peste 3.600 de manifestari. Totusi, procentul pe care il vor primi organizatorii este de circa  20% din cat au solicitat.

Directia cooperare si informatica a Consiliului Judetean a finalizat recent propunerea de Agenda culturala, care urmeaza sa  fie supusa aprobarii plenului CJT care va avea loc in 28 martie. „Suma totala aprobata in sedinta ordinara din 14 februarie, pentru finantarea Agendei principalelor manifestari cultural-artistice si sportive din acest an este de 2.600.000 lei. Selectia manifestarilor s-a realizat pe baza criteriilor stabilite de prevederile legale in domeniu si de strategia culturala a judetului Timis. Dupa prezentarea in comisii, Agenda va fi supusa aprobarii plenului de la sfarsitul acestei luni. Valoarea totala solicitata este de 13.659.000 lei„, a precizat Jana Lavrits, purtatorul de cuvant al CJ Timis.

Proiectul cuprinde peste 3.600 de manifestari. Cei mai multi bani din bugetul CJT vor merge pentru actiuni realizate in colaborare cu invatamantul preuniversitar si universitar  – 610.000 lei. In parteneriat cu institutii de cultura din subordinea administratiei judetene a fost propusa suma de 530.000 lei. Pe locul trei in privinta alocarii fondurilor sunt manifestarile realizate in colaborare cu ONG-urile si alte institutii din Timis – 480.000 lei, urmate de proiectele gandite de consiliile locale – 420.000 lei. Competitiile sportive vor fi finantate de CJT cu suma de 340.000 lei. Colaborarea cu comunitatile romanesti din alte tari si actiunile din cadrul Euroregiunii Dunare-Cris-Mures-Tisa va avea la dispozitie 220.000 lei.

In sedinta de plen a CJT din aceasta luna va intra spre dezbatere si finantarea sporturilor de performanta, banii fiind alocati pentru semestrul I. Cei mai multi bani sunt propusi pentru Rugby Club Municipal Timisoara – 430.000 lei. Handbalul masculin, reprezentat de CSU Politehnica Timisoara, primeste 300.000 de lei. Cate 200.000 de lei primeste CSM Lugoj (lupte, gimnastica, sah, volei feminin), dar si baschetul feminin, pentru CS-DB Danzio Timisoara. Luptele si sahul, reprezentate de Club Sportiv Municipal Timisoara, respectiv AEM Luxten, primesc cate 100.000 lei fiecare. Jumatate din aceasta suma, adica 50.000 lei, sunt alocati pentru CS Dumbravita (tenis de masa feminin) si Asociatia Sportiva Clubul ”Pascota Ioan Ilie‘’ (motociclism). Selectionatele judetene de juniori ai Asociatiei Judetene de Fotbal Timis primesc cei mai putini bani, adica 20.000 lei.

Finantarea se face doar pentru unele categorii de cheltuieli: transport la actiunile sportive organizate in tara si strainatate; cheltuieli de cazare si masa, cheltuieli privind alimentatia de efort si cheltuieli medicale; achizitionarea de materiale si echipamente sportive; plata premiilor si indemnizatiilor sportivilor si antrenorilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...