Noutati :

Doar in aceasta seara: Morometii 2 la Shopping City Timisoara, alaturi de actorii din film

15 noiembrie, 2018 - 06:24 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SOCIAL
0

În această seară, la ora 20.00, la Cinema City din Shopping City Timișoara, va fi difuzat în avanpremieră, filmul românesc “Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea.

Distribuţia este una de excepţie şi reuneşte câţiva dintre cei mai apreciaţi şi iubiţi actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horaţiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) şi, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paştina (Niculae), alături de Răzvan Vasilescu, George Mihăiţă, Andi Vasluianu, Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Florin Zamfirescu, Marian Râlea, Paul Ipate, Cuzin Toma, Liviu Pintileasa, Dorina Chiriac. 

După vizionarea producției, va avea loc un moment special de Q&A, deoarece o parte dintre actorii din distribuție vor fi în sală și vor răspunde curiozităților cinefililor aflați în public.

Biletele pentru film vor fi achiziționate direct de la Casele de bilete Cinema City și au prețuri cuprinse între 15.5 lei și 20 lei, în funcție de categorie.

https://www.cinemacity.ro/films/morometii-2/3139o2r#/buy-tickets-by-film?for-movie=3139o2r&view-mode=list

Drama familiei lui Ilie Moromete, se întoarce în cinematografe după 30 de ani, prezentând povestea din satul din Câmpia Dunării, avându-l în prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunoșteau, în care cel mai important lucru era să ai pământ pe care să-l muncești, trecuse un război. Toată ordinea vieții lor se schimbă o dată cu venirea noului regim, care propovăduiește egalitatea. Se șterg diferențele într-un mod forțat și violent, iar albul devine negru și invers. Obsesia pentru pământ a lui Moromete a rămas intactă. Totul se învârte în jurul muncii câmpului. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile de-o viață continuă. Reproșurile au legătură cu pământul, copiii din prima căsătorie ai lui Ilie și cu gelozia femeii. Doi dintre copiii cei mari ai lui Moromete au plecat la București. Unul a murit, iar cel mic făcuse deja trei clase la liceu și se oprise înainte de ultimul an, din motive financiare. Niculae își dorește cel mai mult pe lume să învețe și să își termine școala. El este cel care va scrie mai târziu despre vremurile noi și cele vechi. Ilie Moromete și-ar fi dorit ca fiii săi să rămână în sat și să muncească toți pământul pe care îl aveau, însă dorințele lui și a copiilor nu se întâlnesc niciodată. Cei tineri vor să vândă pământul, iar el încearcă cu disperare să-l păstreze. Va încerca să-l împărtă doar atunci când îl cuprinde frica că va pierde pământul.

Mai multe detalii despre evenimentele organizate de Shopping City Timisoara puteti descoperi pe site-ul www.shoppingcitytm.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...