Opinia Timisoarei

Doar ca sa schimbe aspectul la 2 fatade, Dominic Fritz a oprit de un an lucrarile la noul campus Lenau din Timisoara. Acum a lansat licitatia sa gaseasca o firma care sa faca modificarile, cu peste 4 milioane de euro

TIMISOARA. Opiniatimisoarei.ro dezvaluia anul trecut ca inca din primavara lui 2023, pentru ca nu mai avea bani, administratia Fritz a decis sa opreasca santierul de la noul campus scolar al Liceului Nikolaus Lenau, care trebuia sa fie demult gata.

La mai bine de doi ani de cand scoala era in santier, iar structura realizata de multa vreme de firma Constructim, Administratia Fritz a stabilit ca… nu ii mai place proiectul vechii administratii si ca e nevoie de o noua viziune.

Abia acum a lansat licitatia in SEAP si cauta o firma care sa o puna in practica.

In ce consta schimbarea? Administratia Fritz vrea sa modifice… 2 fatade

Modificarea de tema care ca scop principal cresterea calitatii de expresivitate arhitecturala a fatadelor est si vest ale constructiei si ca obiective principale: optimizarea sistemelor de umbrire a constructiei impotriva producerii efectului de sera in spatiile interioare, optimizarea eficientei energetice a constructiei si optimizarea eficientei financiare a constructiei„, se arata in Caietul de Sarcini al licitatiei lansata de Primaria Timisoara.

Valoarea estimata a contractului pentru noile lucrari care sa fie in armonie cu viziunea administratiei este de 18.118.460 lei fara TVA, adica adica 4.312.193 euro cu TVA.

Firmele interesate isi pot depune ofertele pana in 14 mai.

Aceea care va fi declarata castigatoare va avea la dispozitie 6 luni sa termine lucrarile.

Iata mai jos imagini cu proiectul inceput de administratia Robu in 2019 pentru campusul scolar Lenau!

Mai jos sunt imagini cu schimbarile pe care le doreste administratia Fritz si pentru care au fost oprite lucrarile in 2023.

In acest moment „sunt finalizate lucrările de structura de rezistenta (98%), sunt realizate in totalitate lucrările de instalații (electrice, sanitare, încălzire, voce date, aspirație generala, detecție si semnalizare incendiu, hidranți interior), lucrări de sape (98%), parțial lucrări de tâmplărie, acoperișurile tip terasa au aplicate straturile de membrane, lucrări de tavane, tencuieli, zugrăveli (95%).
Sunt montate o parte din echipamentele pentru instalații.  De asemenea, in prezent este in curs de avizare de către DJC Timiș, documentația tehnica si economica cu privire la “Protejarea și evidențierea vestigiilor arheologice (etapa 1/2)” în timpul lucrărilor de execuție pe șantier. Aceste lucrări sunt localizate la demisolul obiectivului, zona corp D si corp B„, se arata in documentatia ce insoteste anuntul de licitatie in SEAP care descrie stadiul la care firma Constructim a adus campusul Lenau inainte ca Primaria Timisoara sa opreasca lucrarile.

***

Odata dat in folosinta, noul campus ar acoperi mare parte din nevoile scolii cu predare in limba germana de la Timisoara, ai carei elevi invata acum in mai multe sedii din Timisoara, pe Nemoianu, in Piata Unirii si la fostul liceu Mincu. Valoarea contractului era de 55 de milioane lei fara TVA, adica peste 13 milioane de euro, cu tot cu TVA.

Conform proiectului initial, trebuiau amenajate 48 de sali de clasa in care vor putea invata simultan 1.152 de elevi, spatii pentru cadre didactice si personal administrativ, un cabinet medical, o biblioteca, o sala de gimnastica, vestiare si spatii tehnice.

In februarie 2022 viceprimarul Ruben Latcau declara ca elevii ar putea sa inceapa cursurile in scoala noua in toamna lui 2023, lucru care n-avea cum sa se intample.

Banii pentru realizarea campusului Lenau vin de la bugetul local.

Exit mobile version