Doar 7 consilieri locali la plenul festiv de la Primaria Timisoara, la 29 de ani de la Revolutie

TIMISOARA. Consilierii locali nu s-au adunat in numar prea mare la Primarie pentru plenul festiv in care a fost adus un omagiu celor care in 1989 au luptat pentru libertate. In sala de sedinte au fost prezenti doar 7 consilieri locali, alaturi de cativa revolutionari.

Sedinta a inceput cu intonarea imnului national, a imnului Timisoarei si a imului Golanilor, dupa care s-au tinut un moment de reculegere in memoria eroilor rapusi de gloante in Decembrie 1989.

„Am un gust amar sa vad ca pe doua laturi ale acestui careu, unde, de obicei, stau consilierii locali, sunt prezenti unii dintre ei intotdeauna cand doresc sa faca ceva impotriva Timisoarei, azi vedem o multime de scaune libere. Vedem ca si o parte dintre colegii liberali lipsesc, le-am trimis un SMS corespunzatoar si voi avea o discutie cu ei, sa vad de ce au lipsit de la sedinta de azi. Mi se pare inadmisibil sa nu fie nimeni de la aceste grupuri politice, PSD, PMP, domnul consilier independent Adrian Orza. Desi singuri, timisorenii si-au aparat crezul, libertatea, chiar si cu pretul vietii, darzenia lor determinand alte orase sa li se alature.

Astazi se implinesc 29 de ani de cand in Timisoara s-a prins curaj sa se spuna stop. Incepand cu 16 Decembrie 1989, lumea intreaga era cu ochii atintiti asupra orasului nostru, urmarind cu emotie curajul timisorenilor. Daca in 15 decembrie incercarii de evacuare a pastorului Tokes i s-a opus un numar de enoriasi, in 16 decembrie numarul lor a crescut considerabil, ajungand la 400, iar numarul acesta mare le-a dat curaj, astfel incati au trecut la blocarea circulatiei in zona si au dat un puternic semnal, ca e momentul unei revolte. Timisoara a dat sansa de a fi inlaturat regimul comunist. Timisoara a castigat pentru poporul roman dreptul la demnitate, a platit scump pentru acest curaj. Nu avem voie sa uitam evenimentele din Decembrie 1989, sa-i uitam pe martirii Timisoarei si sa abdicam de la principiile pentru care ei s-au jertfit”, a spus Nicolae Robu.

Au urmat apoi discursurile revolutionarilor din diferite asociatii, care i-au amintit pe colegii cazuti in Decembrie ’89. Nu au lipsit nici atacurile politice din partea unora dintre ei, si nici acuzele unei revolutionare la adresa primarului Nicolae Robu. Femeia, tinand o biblie si drapelul in mana, i-a strigat edilului ca a transformat orasul intr-o ‘serparie’.

„V-am votat, am crezut ca sunteti un primar al Timisoarei. Ati auzit ca a fost orasul trandafirilor? Acum este mizerie. Dumneavoastra sunteti platit cu 170 de milioane de lei si nu ati facut nimic. Sa ne curatati drumul! Nu ati facut nimic. Trebuia sa curatati drumul pe care ar fi trebuit sa mergem. Noi va platim pe toti cei care conduceti tara asta. V-am cerut audiente, securista de acolo m-a intrebat ce problem am. De ce nu sunteti alaturi de popor? Nu ati facut nimic, degeaba radeti. Aveti curajul sa mergeti cu mine prin Timisoara, sa va arat serparie? La dumneavoastră ar trebui sa fie balauri”, a strigat femeia.

Si anul acesta, revolutionarii prezenti la sedinta festiva au atras atentia ca in orasul in Timisoara inca nu exista un muzeul al Revolutiei, cu toate ca anul viitor se implinesc 30 de ani de la momentul in care regimul comunist a fost schimbat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Primatul Orbu nu are nici-o treaba

    • orb esti tu t..tzi mrtzii mtii. ca punem noi mana pi tini si la beci trupa de interventii a politiei locale o satz face un masage cu pulanele pi spate pan’te ia dreacu. nasimtitule ci ieshti.