Opinia Timisoarei

Doar 30% din mobilierul scolar pentru clasa pregatitoare a sosit in Timis! Anul scolar ar putea incepe fara bancute in unele scoli

TIMISOARA. Ministerul Educatiei a alocat suma de 755.000 de lei pentru achizitionarea de mobilier pentru clasele pregatitoare, insa doar 30% din necesar a fost achizitionat de catre unitatile de invatamant.

Inspectorul scolar general din Timis, Cornel Petroman, se teme ca pana la data de 10 septembrie, cand va incepe anul scolar 2012-2013, nu va fi achizitionat tot mobilierul scolar pentru clasele pregatitoare.

Patru firme au contractat confectionarea acestui mobilier si nu suntem siguri ca vor reusi sa se incadreze in termenul stabilit, cel de 6 septembrie. Ministerul Educatiei a alocat 755.000 de lei pentru achizitionarea acestui mobilier, insa achizitiile pana acum sunt de peste 30%„, a declarat Cornel Petroman.

Procedura de achizitie este anevoioasa, a explicat seful ISJ Timis, deoarece directorii unitatilor de invatamant trebuie mai intai sa faca dovada achizitiei, apoi isi vor primi banii pentru a achita factura.

In cazul in care nu se vor respecta termenele, directorii scolilor vor fi trasi la raspundere.

Exit mobile version