Doar 20 de politisti locali mai patruleaza pe strazi in Timisoara si intervin la sesizarile cetatenilor. Un echipaj la peste 30.000 de locuitori. Explicatiile viceprimarului Cosmin Tabara

TIMISOARA. Numarul cersetorilor si al oamenilor strazii este in crestere, misuna migrantii pe drumuri, tot mai multe masini sunt parcate in zona pietonala, iar politistii locali sunt rar vazuti in patrulare, la Timisoara.

Explicatia pentru aceasta situatie e foarte simpla.

CITESTE SI: Crima la Timisoara. Tanar injunghiat cu cutitul in plina strada. Foto si video 

Doar 20 de politisti locali pot interveni la Timisoara, in ture, si asta numai la sesizari punctuale ale cetatenilor, ceilalti fiind implicati in paza diferitelor obiective sau in combaterea pandemiei de coronavirus. Apoi numarul total al agentilor e mic pentru un oras atat de mare. O spune viceprimarul Cosmin Tabara, cel care are in subordine Directia Politiei Locale a Primariei Timisoara.

Se incearca rezolvarea problemelor, dar nu avem in momentul de fata nici macar un politist local pe strada pentru ca 58 dintre ei sunt operativi doar pe a-i verifica pe cei izolati la domiciliu sau pe cei carantinati. Mai avem paza de obiective, centre de vaccinare, spitale, liceul CFR unde sunt migrantii, iar echipajele de interventie merg doar pe sesizari. Sigur ca este un neajuns…Am discutat si cu domnul director sa gasim o formula si pe organigrama pentru ca vreau mai multi oameni in teren decat in birouri„, a spus Cosmin Tabara.

La Timisoara, 6 politisti lucreaza in schimburi la Padurea Verde, unde este amenajat un adapost pentru oamenii strazii, alti 6 sunt detasati la Spitalul Victor Babes si tot 6 si la Casa Austria. De asemenea, la Liceul CFR, unde este amenajat un centru pentru migranti, se afla 12 politisti locali, iar 58 sunt implicati in verificarea celor aflati in izolare si carantina de COVID.
Doar 20 de oameni ai legii formeaza echipajele de interventie rapida, conform viceprimarului Cosmin Tabara.

Politia Locala Timisoara are in total 349 de angajati. Conform recensamantului din 2011, Timisoara numara 319.279 de locuitori, insa cu certitudine numarul e cu mult mai mare.

Intr-un calcul ideal, daca ne luam dupa cifrele oficiale, cei 20 de politisti locali disponibili pentru sesizari, sunt impartiti cate unul la 16.000 de oameni. Iar daca tinem seama ca actioneaza in echipe de cate doi, atunci revine un echipaj la peste 30.000 de cetateni. Or situatia nu mai are nevoie de niciun comentariu legat de rapiditatea si puterea de interventie in caz de nevoie.

Viceprimarul Timisoarei spune si ca isi doreste organizarea unui concurs pentru desemnarea unui nou sef al Politiei locale, functie pe care o exercita in prezent fostul director adjucnt Dumitru Domasneanu.

Pe mine nu ma intereseaza in viitor sa crestem volumul de amenzi. Sigur, sunt niste bani care ajung la buget, dar pe mine ma intereseaza sa scadem numarul de evenimente. Scazand numarul de evenimente, inseamna ca ne facem bine treaba. Sper ca aceasta pandemie sa ne lase timpul sa putem opera. Vrem sa organizam un concurs pentru postul de conducator al Politiei Locale, asa cum am promis inca din prima zi, si incercam sa solutionam fiecare aspect pe baza de sesizari„, a mai spus Cosmin Tabara.

Va reamintim, politistii locali au trecut inca de la inceputul pandemiei in subordinea Politiei Nationale.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa-i plateasca cei ptr care lucreaza si executa ordinele.

  2. Cum dracu’ nu-s politisti in Timisoara cand Romania are cel mai mare numar de oameni angajati in sistemele de „represiune” la suta de locuitori din toata Europa? Numai in politie sunt peste 160 000 de angajati. Sa mai adaugam jandarmeria si apoi toate serviciile screte.Probabil freaca menta in birouri, ies la pensie la 42 de ani, iar daca a ajuns comisar sau chestor ( nu mai vorbesc) se „retrage la pensie”, cu o pensie de peste 12 000 de lei/luna. Cam cat trei profesori universitari care nu vor sa iasa la pensie nici la 70 de ani. Robu face exceptie pentru ca el a avut salarii mari caci profesor n-a fost, doar functiile l-a interesat. Dar sa revin, prin birouri calculatoarele nu folosesc la nimic! Am constatat ca se pierde mai multa vreme decat daca ar completa un formular de mana. Asta e nivelul politiei. Dati o lege parlamentarilor ca si astia sa nu poata iesi la pensie inanite de 60 de ani. Cred ca pentru „munca grea de birou” e suficient o reducere de 5 ani. Voi nu va uitati cum se pensioneaza ceilalti politisti in Anglia, Franta etc……?

    • @www ai dreptate avem cel mai mare si bine platit aparat de represiune din Europa,dar cei care duc greul zi si noapte vara iarna pe strazi sint putini si prost platiti.Doar la noi siguranta zilnica a cetateanului este un basm ca orice legat de bunastare omului

    • Ignorati grav utilitatea unui calculator in munca de politie. Aduce spor de calculator, plus spor de „radiatie electromagnetica” (ala introdus pe vremea monitoarelor CRT si lasat de-atunci incoace).

  3. domnule Tabara, deja faci macrame cu noi. Toti infectatii pe care i-am cunoscut au fost verificati daca sunt acasa DOAR telefonic, duarata apel circa 2 minute, dintr-un Logan alb, neinscriptionat. Deci numarul de 58 de politisti zilnic este supradimensionat. Cineva minte.
    Cersetoria este pedepsita de lege, unde sunt politistii nationali, sectoristii,?, ca doar nu sunt toti la Rutiera. La crima de azi noapte au aparut 7 masini de politie, unde sunt acestia peste zi?

  4. Cea mai cretina institutie din Romania ! Un politist nu vezi pe strada !!

  5. Nu avem nevoie de poliție locală !!!
    Trebuie desființată această căpușă!

  6. 1 din 3 este politist de strada, restul cu ce se ocupa? Mai era unul care conducea masina lui Robu, ceilalti 200 ce atributii au? sa umple birourile? Astia nu ancheteaza crime, violuri sau alte infractiuni ci doar previn faptele reprobabile si protejeaza comunitatea, dupa cum spune seful lor