Noutati :

DNA: La Moravita au fost si ture in care s-au adunat peste 100.000 de euro din spagi!?

10 februarie, 2011 - 11:21 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EVENIMENT
0

Politistii si vamesii cercetati pentru luare de mita „erau framantati de suspiciunea ca traficantii i-ar putea insela” in privinta numarului de baxuri cu tigari si implicit la banii pe care ar trebui sa-i cotizeze pentru trecerea frontierei, se arata in referatul cu propunerea de arestare preventiva a unuia dintre loturile cu angajati de la PTF Moravita.

Potrivit anchetatorilor, „functionarii corupti exercitau manifestari energice de impunere a respectarii principiilor de echitate, insa nu in raport cu ordinea de drept, singura ‘dreptate’ invocata fiind remiterea mitei, ci relativ la ‘onestiatea’ traficantilor, in ceea ce priveste corectitudinea oferirii mitei convenite”, informeaza Mediafax.

Procurorii au mai notat in rechizitoriu ca lucratorii vamali si politistii de frontiera erau „framantati de suspiciunea ca traficantii i-ar putea insela” prin aceea ca, fiind interesati sa dea o suma mai mica de bani cu titlu de mita, sustineau ca au mai putine baxuri cu tigari decat cel real. Astfel, atmosfera devenea „pur comerciala” si se „negocia” problema „folosului cuvenit” functionarilor corupti.

„Pozitia dezavantajoasa in care se aflau acestia din urma este determinata de faptul ca desi banuiau traficantii ca aveau o cantitatea mai mare baxuri de tigari fata de cea pe care o recunosteau si pentru care isi exprimau disponibilitatea de a ‘plati mita’, imprejurarea detinerii unei canititati mai mari de tigari nu putea fi elucidata pe loc, in perimetrul PTF Moravita, deoarece ar fi presupus scoaterea tigarilor din autoturism, ceea ce era exclus, din cauza camerelor de luat vederi amplasate in perimetrul tonetelor de pe pistele de intrare si de iesire din tara”, noteaza procurorii in documentul citat.

Potrivit unor „destainuri” facute de unii dintre angajatii PTF Moravita agentilor sub acoperire infiltrati in vama, au fost situatii in care sumele ce au revenit politistilor de frontiera, intr-o singura tura, au ajuns si la peste 100.000 de euro, se mai arata in documentul citat.

Procurorii mai arata ca functionarii statului aveau acorduri foarte bine stabilite cu traficantii, precum si planuri de evitare a posibilelor controale, ajungandu-se la situatii in care echipaje mobile ale vamii si ale politiei de frontiera se transformau in antemergatori pentru masinile traficantilor, verificand astfel existenta unor posibile filtre in zona.

Vezi aici lista vamesilor si politistilor de frontiera arestati la Stamora Moravita si Naidas!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...