DNA a ridicat documente si de la Consiliul Judetean Timis. Ce au cautat procurorii anticoruptie?

TIMISOARA. Procurorii DNA care au calcat in ultima saptamana de doua ori pragul Primariei Timisoara au ”gasit” si usa de la Consiliul Judetean Timis de unde au ridicat mai multe documente. Dezvaluirea a fost facuta in plenul CJ Timis.

Consilierul judetean independent, Marcel Mihoc a anuntat ca se va abtine de la vot la un proiect de hotarare prin care CJ Timis urma sa ia 50.000 de lei pe care i-a alocat initial la echipa de fotbal ACS Poli Timisoara.

Mihoc a spus ca a luat aceasta decizie pentru a nu fi in situatia, ca independent, sa dea explicatii procurorilor DNA care recent au ridicat documente privind finantarea Poli Timisoara in mandatul anterior.

Aud ca atat la Primaria Timisoara, cat si la CJT se ridica tot felul de documente. Daca se inregistreaza ca noi consilierii judeteni premiem performanta, atunci votez. Daca mi se spune ca decontam ca pe vremea lui Iancu, eu nu vreau sa fiu responsabil”, si-a explicat Mihoc intentia.

Secretarul judetului, Ioan Ardelean a explicat ca nu e nimic ilegal prin votarea acestui proiect.

Suma care se atribuie pentru ACS Poli a fost aprobata intr-o hotarare ulterioara. Acum se aproba o eventuala diminuare. In ce priveste cheltuielile, cei din aparatul de specialitate al CJT verifica deconturile. Nu cred ca e vreun pericol ca dumneavoastra sa aprobati acest proiect. E vorba de un proiect cu Universitatea Politehnica si Primaria Timisoara si nu e cazul anterior cand judetul Timis a fost asociat cu o societate pe actiuni. In momentul de fata sumele de bani lasate ca masura de recuperat de la Poli si care au fost date de CJT sunt inscrise la masa credala, Poli fiind in insolventa. In conditiile astea incercam recuperarea acestor sume. La primarie situatia e alta, din cate stiu, ca nu s-a admis cererea de creante. Noi am pus la dispozitie documente pe care le-au solicitat (procurorii DNA – n.r.). Mai exista si un proces pe rol cu ceea ce a gasit curtea de conturi. In decembrie avem la Curtea de Apel infatisarea”, a declarat secretarul judetului.

Raspunsul nu l-a multumit pe Mihoc, care a spus ca si in mandatul trecut, fostul secretar al judetului le-a spus consilierilor judeteni ca totul este legal, iar acum s-au vazut in situatia de a intra in vizorul DNA.

In aceleasi conditii, domnul Nadastean (Petrisor Nadastean, fostul secretar al judetului Timis – n.r.) ne-a asigurat ca totul este legal. Am cerut atunci sa ni se explice daca a fost legala premierea fotbalistilor. Doresc sa am acces la raportul Curtii de Conturi, semnez si contract de confidentialitate daca este nevoie. Aud acum ca s-au ridicat documente de la CJT din mandatul trecut, cu privire la Poli”, a spus Mihoc.

Consilierii judeteni au votat sa retraga 50.000 de lei de la echipa de fotbal ACS Poli Timisoara pe care i-au alocat la inceputul anului. Banii au fost dati echipei de rugby RCM Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...