Disperare in vestul tarii! S-au revarsat apele, in Timis, iar doua localitati sunt inundate! Se mentine CODUL ROSU pe Barzava!

TIMIS. Doua localitati din judetul Timis au fost cuprinse de apa. Raul Barzava s-a revarsat in Sosdea si Sculea, acolo unde inca de ieri autoritatile actioneaza pentru stavilirea deversarilor.

Pompierii si localnicii inalta diguri din saci de nisip, pentru a tine apa departe. Dumurile in zona sunt blocate.

Potrivit Administratiei Bazinale de Apa Banat, pe raul Barzava se mentine codul rosu de inundatii pana miercuri, la ora 16.

UPDATE: In localitatea Sculea aproximativ 10 gospodarii au fost inundate de apele Barzavei, iar pompierii lucreaza de zor pentru consolidarea digului cu saci de nisip.

Foto: Virgil Simonescu

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

  Pareri

 1. Bârzava spune:

  – devierea unui curs natural al unui afluent al Nerei către râul Bârzava prin MHC Grebla – Reșița!
  – de cca 2 ani râul Bârzava are un debit mărit față de cel natural;
  – solul din zonele aferente albiei râului are un grad de umiditate mai mare;
  – umiditatea aerului este mai mare – în special în zona împădurită de dinainte de Bocșa (defileul dintre Colțan și Bocșa);
  – după marea inundație din 2006 – generată de gestionarea proastă a barajelor de pe muntele Semenic – albia râului Bârzava nu a fost curățată sau a fost făcută după principiul las’ că-i bine ș-așa.
  – și, Romsilva caută să radă și pădurile de prin Rezervații și Parcul Național Semenic – Cheile Carașului, Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița.