Disperare in vestul tarii! Aproape 200 de oameni, izolati de inundatii

Izolate din cauza inundatiilor! Trei localitati in care traiesc 180 de oameni sunt acum complet rupte de lume in vestul tarii. Este vorba de Barbura, Fizes si Lunca din judetul Hunedoara.
Pompierii din zona muncesc la evacuarea apei din 11 localitati, in timp ce un drum national este blocat, iar un altul judetean este deteriorat.

Fortele de interventie vor actiona si in cursul noptii de marti spre miercuri, pentru evacuarea apei din gospodariile din localitatile Lunca, Simeria, Cristur, Fizes, Pestisu Mare, Pestisu Mic, Josani, Jeledinti, Hartagani, Brad si Criscior.

In total, au fost afectate de ploile torentiale ce au generat scurgeri pe versanti 15 locuinte si 250 gospodarii, situate in localitati din centrul si nordul judetului Hunedoara.

In operatiuni sunt implicati 124 pompieri, 31 jandarmi, 18 politisti si 36 de voluntari, care intervin in sprijinul populatiei atat prin evacuarea, cu ajutorul motopompelor, a apei din locuinte si gospodarii cat si prin construirea unor diguri din saci cu nisip pe segmente ale raului Crisul Alb si Valea Geoagiului”, se arata intr-un comunicat al ISU Hunedoara.

In plus, DN 76 a fost blocat la km 4, iar DJ 706 A, in localitatea Fizes este deteriorat din cauza torentilor generati de ploi. Drumul judetean afectat a generat izolarea localitatilor Barbura, Fizes si Lunca.

La ordinul inspectorului general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, general de brigada Ovidiu Vasilica, 20 de pompieri din judetele Bihor si Gorj vor actiona, in cursul noptii, solidar cu echipele de interventie hunedorene cu doua motopompe de mare tonaj si patru motopompe transportabile.

Si in Banatul Montan inundatiile au creat mari probleme.

CITESTE SI: Gospodarii inundate, culturi compromise si circulatia trenurilor intrerupta in Banatul Montan

UPDATE: Drumurile afectate de inundatii din judetul Hunedoara au fost curatate, astfel ca localitatile izolate de ape au fost „salvate” de pompieri.  In contnuare, pompierii din Hunedoara, ajutati de colegi din judetele Gorj si Alba, lucreaza la evacuarea apelor din aproximativ 300 de gospodarii.

In continuare, judetul Hunedoara se afla sub avertizare Cod Portocaliu hidrologic, pana la ora 18.00.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...