Dispare PNDL 3. Proiectele primariilor din Timis se muta la Compania Nationala de Investitii. Video

TIMISOARA. Primarii liberali din Timis s-au interesat, intr-o intalnire cu ministrul Dezvoltarii, daca PNDL 3 va mai exista si daca vor mai putea accesa bani prin acest program guvernamental pentru proiectele de investitii din localitatile lor.

CITESTE SI: Deputatul PSD de Timis Alfred Simonis: ‘Proiectul pentru modificarea Legii 544 va fi retras’. Cum au vrut parlamentarii sa puna pumnul in gura presei

Presedintele ales al Consiliului Judetean Timis, liberalul Alin Nica, a dezvaluit ca primarii PNL au participat la intrevederea cu ministrul Dezvoltarii, Ion Stefan, iar principala lor chestiune discutata a fost legata de Programul National de Dezvoltare Locala – 3. Edilii au vrut sa stie daca programul, care le-a fost de mare ajutor in localitatile lor, va continua.

Ministrul Dezvoltarii a spus ca acest lucru nu va fi posibil pe termen lung, in contextul pandemiei, in schimb, proiectele vor putea fi finantate prin Compania Nationala de Investitii care este in subordinea Ministerului Dezvoltarii. Speram sa fie in regula si chiar asa sa se intample si in practica„, a declarat vineri presedintele ales al CJ Timis, Alin Nica.

VIDEO: George Stefanita

PNDL este sursa principala de finantare pentru infrastructura locala si are la baza principiul conform caruia in fiecare localitate din tara trebuie sa fie asigurat un set minim de servicii publice, in domeniile: sanatate, educatie, apa, canalizare, energie termica si electrica, inclusiv iluminat public, drumuri, salubrizare, cultura, culte si sport.

Numai cea de-a doua etapa a programului finanteaza 9.500 de obiective de investitii in intreaga tara, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective din toate domeniile eligibile. Pentru aceste investitii sunt alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Programul National de Dezvoltare Locala a disparut : a avut un rol bun dar deranja

    • Corect, unde vor mai putea face vrednicii primari dezvoltare locala cu terenuri de fotbal in panta, parcuri in camp para pomi, dar cu banci la 10 000 euro bucata, WC-uri publice costand cat o vila (simultan cu constructia unei vile care, in acte, a costat cat un WC public), sali de natatie in localitati fara apa curenta, si alte minunate exemple de dezvoltare a clientelei locale. Sunt constient ca niciun sistem de investitii publice nu va fi vreodata perfect si neinfluentat politic, dar PNDL a fost o alta pagina din volumul (gros) „Pentru ca putem, ce puteti sa ne faceti?” Sper ca raspunsul sa-l dam la urmatoarele 3 ture de alegeri. Pentru ca… merita.

  2. Alinee shit happens, asta e ! Din pix ul lu Dragnea ..!
    DAR faceti un ” exercitiu ” DE imaginatie CE putem face cu 1 bln KrOKO / year !! 0,1% ?
    Cimisorenii oameni scumpi ! NU legume