Opinia Timisoarei

Dispar garajele de langa cea mai mare parcare de cartier din Timisoara. Proprietarii constructiilor obligati sa le elibereze

TIMISOARA. Vor aparea locuri noi de parcare in zona de sud la Timisoara, dupa ce instanta a dat castig de cauza municipalitatii.

CITESTE SI: O singura asociere de firme vrea sa modernizeze bulevardul Cetatii din Timisoara, lucrare de 18 milioane de euro 

Primaria a castigat procesul cu timisorenii care aveau garaje pe strada Martir Elena Nicoara, iar oamenii vor trebui sa elibereze aceste constructii, pentru ca mai apoi acestea sa fie demolate.

Sentinta suna in felul urmator. Obliga paratii la desfiintarea constructiilor cu destinatia de garaje amplasate pe terenul situat in Timisoara pe strada Martir Elena Nicoara, inscris in CF nr 406967 Timisoara, numar topo 27095/3 si eliberarea terenuui in vederea lucrarilor de reamenajare a zonei pentru care s-a declarat interesul public local prin HCL nr 323 din 15 septembrie 2017, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii, iar in caz contrar autorizeaza reclamanta la desfiintarea constructiilor cu destinatia de garaje pe cheltuiala paratilor. Deci nu are rost sa se mai complice lucrurile. Eu ii rog pe cetatenii in cauza sa isi desfiinteze garajele ca sa putem amenaja frumos si zona respectiva, in completarea a tot ce am facut acolo„, a declarat primarul Timisoarei.

Astfel, in curand ar putea aparea noi locuri de parcare in zona Girocului, in apropierea parcarii de pe strada Pepinierei.

In acest areal au mai fost amenajate locuri de parcare pe strada Versului si Aleea Sanatatii, dar si in spatiile dintre blocurile aflate in zona, si aceste lucrari fiind finalizate tot in urma cu aproape doi ani.

Municipalitatea mai are in plan o interventie, in zona intrarii la Serviciul de Ambulanta.

Cetatenii care sunt mai in fata, acolo in apropierea Spitalului Judetean, spre intrarea la Urgente, necesita stringent sa facem amenajari si intre blocurile lor pentru ca am luat vreo cateva zeci bune de locuri care erau de uz public si le-am dat regim special spre uzul unitatii de salvare, la solicitarea unitatii respective. Acum discutam sa reducem numarul de locuri pentru salvare si cateva sa le repunem la uzul general„, a declarat edilul.

Exit mobile version