Noutati :

Dispar garajele de langa cea mai mare parcare de cartier din Timisoara. Proprietarii constructiilor obligati sa le elibereze

30 iunie, 2020 - 10:28 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

TIMISOARA. Vor aparea locuri noi de parcare in zona de sud la Timisoara, dupa ce instanta a dat castig de cauza municipalitatii.

CITESTE SI: O singura asociere de firme vrea sa modernizeze bulevardul Cetatii din Timisoara, lucrare de 18 milioane de euro 

Primaria a castigat procesul cu timisorenii care aveau garaje pe strada Martir Elena Nicoara, iar oamenii vor trebui sa elibereze aceste constructii, pentru ca mai apoi acestea sa fie demolate.

Sentinta suna in felul urmator. Obliga paratii la desfiintarea constructiilor cu destinatia de garaje amplasate pe terenul situat in Timisoara pe strada Martir Elena Nicoara, inscris in CF nr 406967 Timisoara, numar topo 27095/3 si eliberarea terenuui in vederea lucrarilor de reamenajare a zonei pentru care s-a declarat interesul public local prin HCL nr 323 din 15 septembrie 2017, in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a hotararii, iar in caz contrar autorizeaza reclamanta la desfiintarea constructiilor cu destinatia de garaje pe cheltuiala paratilor. Deci nu are rost sa se mai complice lucrurile. Eu ii rog pe cetatenii in cauza sa isi desfiinteze garajele ca sa putem amenaja frumos si zona respectiva, in completarea a tot ce am facut acolo„, a declarat primarul Timisoarei.

Astfel, in curand ar putea aparea noi locuri de parcare in zona Girocului, in apropierea parcarii de pe strada Pepinierei.

In acest areal au mai fost amenajate locuri de parcare pe strada Versului si Aleea Sanatatii, dar si in spatiile dintre blocurile aflate in zona, si aceste lucrari fiind finalizate tot in urma cu aproape doi ani.

Municipalitatea mai are in plan o interventie, in zona intrarii la Serviciul de Ambulanta.

Cetatenii care sunt mai in fata, acolo in apropierea Spitalului Judetean, spre intrarea la Urgente, necesita stringent sa facem amenajari si intre blocurile lor pentru ca am luat vreo cateva zeci bune de locuri care erau de uz public si le-am dat regim special spre uzul unitatii de salvare, la solicitarea unitatii respective. Acum discutam sa reducem numarul de locuri pentru salvare si cateva sa le repunem la uzul general„, a declarat edilul.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Si din nou in zona Girocului.Timisoara are doua cartiere ,Soarelui si Girocului.

  • @Eu. Bineinteles ca-s doua. Nici macar nu se ating, uita-te pe harta. Soarelui nu e pe calea Girocului. Ce voiai, sa le fi facut Ceausescu altfel, ca sa-ti placa tie?

 2. Oltenimea cu nr de DJ GJ OT MH trebuie să aibe locuri de parcare chiar dacă au mașinile înmatriculate în alte județe și în consecință acolo plătesc taxele pt mașina, și nu în TM!.

 3. Eu stau in zona Soarelui. In parcarea frumos amenajata acum 2 ani in spatele blocului ( dar niciodata curatata de frunze si mizerie) sunt vreo 30 locuri de parcare. Sunt timisorean, am 2 masini si plătesc ca toata lumea impozit pe ele la primăria TM. Acum doi ani nu erau probleme cu parcarea,. Eu mai întorc acasă la 18.30 de la lucru, sotia la 17.30. Loc de parcare „nema”. Stau si numar. 5-6 microbuze de firma de 6-7 ml lungime parcate. Ăștia nu trebuiau sa parcheze intr-un loc asigurat de firma? Parca e si o lege referitoare la asta!! Alte cel putin 10-12 masini care dupa numarul de înmatriculare nu plătesc impozit acolo unde plătesc eu. Dar si din banii mei si ai altor fraieri s-a facut parcarea. E normal?? Rezolvarea e foarte simpla si fara „discriminare. Pentru zonele exceptare Timpark se eliberează un tichet de parcare gratuită pentru cine plătește impozit in Timisoara. Pentru ceilalți se eliberează tichete cu plată. Daca stau cu chirie pot să-si facă domiciliu in Timisoara, si pot liniștit sa-si înmatriculeze aici masinile si sa plateasca impozit. Asa pot parca gratuit. Dar sa plătească impozit ca toți ceilalți.

 4. 1. Ai perfecta dreptate, dar pe cine intereseaza.
  2. Cei de la TIMPARK (parktim, …) + altii nu au nici o gandire pentru viitor. Avem in lucru (faza de prefezabilitate) si parcarile (supra/sub-terane cu mii de locuri, total) din Centru. Acolo, in loc sa servesti „localnicii” servesti clientela, parcari private de la 5 lei/ora in sus si … nixam. Asteptam viitorii 4 ani.
  3. Imi pun problema daca in 2021 va veni puhoiul de turisti in Timisoara, unde-i vom parca? Vor fi obigati localnicii sa evacue terenul? Sau sa plateasca ei oalele sparte?

 5. Bună ziua, aș vrea și pe str. Liniștei desfiinteze garajele ca sa putem amenaja frumos cât mai de curând!!