Discutii intre Basescu, Boc si Marko, la Guvern, despre Legea Educatiei

Presedintele Traian Basescu se afla la sediul Guvernului, unde discuta cu premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela despre situatia creata de decizia Curtii Constitutionale, care a intors la Senat Legea educatiei. Surse citate de Mediafax sustin ca seful statului se afla la sediul Guvernului de la ora 11.00. De asemenea, presedintele Traian Basescu s-a aflat la Palatul Victoria si miercuri seara, dupa sedinta Executivului. El a avut o discutie cu premierul Emil Boc, timp de aproximativ 30 de minute, pe tema deciziei CC. In plus, surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca, miercuri, in timp ce era in Slovenia, Basescu l-a sunat pe Emil Boc, care se afla in plina sedinta de Guvern. Seful statului a vrut sa stie daca, la sedinta, s-a luat vreo decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procedura care trebuie urmata in cazul Legii educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale. Mai trebuie mentionat si faptul ca, dupa aflarea deciziei CC, care a intors la Senat Legea educatiei, presedintele UDMR, Marko Bela, a avertizat ca formatiunea sa s-ar putea retrage de la guvernare. Va reamintim, miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca Guvernul nu a respectat Constitutia atunci cand si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea educatiei. "Dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale, Guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune in cazul Legii educatiei nationale, avand in vedere ca suntem intr-o situatie fara precedent, cand o decizie a Curtii Constitutionale intervine in timpul derularii procedurii de angajare a raspunderii Guvernului in fata Parlamentului. " - se arata in comunicatul de presa al Guvernului Romaniei.

Presedintele Traian Basescu se afla la sediul Guvernului, unde discuta cu premierul Emil Boc si vicepremierul Marko Bela despre situatia creata de decizia Curtii Constitutionale, care a intors la Senat Legea educatiei.

Surse citate de Mediafax sustin ca seful statului se afla la sediul Guvernului de la ora 11.00. De asemenea, presedintele Traian Basescu s-a aflat la Palatul Victoria si miercuri seara, dupa sedinta Executivului.

El a avut o discutie cu premierul Emil Boc, timp de aproximativ 30 de minute, pe tema deciziei CC.

In plus, surse guvernamentale au declarat pentru Mediafax ca, miercuri, in timp ce era in Slovenia, Basescu l-a sunat pe Emil Boc, care se afla in plina sedinta de Guvern. Seful statului a vrut sa stie daca, la sedinta, s-a luat vreo decizie, impreuna cu reprezentantii UDMR, privind procedura care trebuie urmata in cazul Legii educatiei, dupa decizia Curtii Constitutionale.

Mai trebuie mentionat si faptul ca, dupa aflarea deciziei CC, care a intors la Senat Legea educatiei, presedintele UDMR, Marko Bela, a avertizat ca formatiunea sa s-ar putea retrage de la guvernare.

Va reamintim, miercuri, Curtea Constitutionala a decis ca Guvernul nu a respectat Constitutia atunci cand si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului pentru Legea educatiei.

„Dupa motivarea deciziei Curtii Constitutionale, Guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune in cazul Legii educatiei nationale, avand in vedere ca suntem intr-o situatie fara precedent, cand o decizie a Curtii Constitutionale intervine in timpul derularii procedurii de angajare a raspunderii Guvernului in fata Parlamentului. ” – se arata in comunicatul de presa al Guvernului Romaniei.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.