Noutati :

Directorul Spitalului Judetean Timisoara acuza CJAS de dezinformare, denigrare si abuz!

29 noiembrie, 2013 - 06:35 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
3

TIMISOARA. Razboiul dintre CJAS si Spitalul Judetean din Timisoara pe tema rambursarii cheltuielilor de catre pacienti. Iulius Juganaru, directorul de la Judetean acuza Casa de Asigurari de dezinformare, denigrare si abuz.

Iulius Juganari spune ca Spitalul Judetean respecta legislatia in vigoare, inclusiv pe cea care reglementeaza rambursarea cheltuielilor pacientilor, acestia fiind informati si sprijiniti de catre personalul spitalului pentru a putea beneficia de drepturile lor.

Afirmatiile emise de CJAS Timis la adresa institutiei pe care o reprezint nu au nicio legatura cu indatoririle ce ne revin in mod legal, fiind in acelasi timp iresponsabile si imorale in fata contribuabililor care isi cunosc drepturile si obligatiile. CJAS Timis actioneaza abuziv si fara acoperire legala, impunand prin presiune asupra spitalului semnarea unor documente, fara aprobarea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, dezinformand totodata opinia publica si autoritatile prin acuzatii nefondate, fapte deosebit de grave atat din punct de vedere legal cat si moral”, spune Iulius Juganaru.

Directorul Spitalului Judetean mai spune ca reprezentantii CJAS Timis au “omis” sa mentioneze faptul ca introducerea masurii respective presupune semnarea unui act aditional la Contractul-Cadru pe 2013, act aditional care nu are niciun temei legal.

Consideram abuziva o astfel de procedura din partea institutiei contractante si procedam ca atare. Pana in prezent, desi am solicitat inclusiv printr-o adresa oficiala, CJAS Timis nu a precizat prevederea legala ce sta la baza semnarii de catre SCJUT a unui asemenea act aditional. Aceasta masura ar presupune completarea de catre pacient a trei documente (o declaratie, o cerere, respectiv un contract de asigurat) care nu sunt prevazute in nici un ordin al CNAS. Intelegerea continutului acestor documente si completarea lor de catre pacient necesita un consum important de timp din partea medicului curant in detrimentul actului medical, precum si angajarea inutila a unor resurse financiare din partea spitalului. Ultimul formular – contractul de asigurat – presupune o intermediere de catre personalul angajat al SCJUT a incheierii acestui contract intre asigurat si CJAS, atributie exclusiva a CJAS Timis. Toate argumentele aduse de SCJUT in demersul de a impiedica introducerea abuziva a unor asa-zise masuri antifrauda sunt sustinute de legislatia in vigoare si de documentele din cadrul spitalului, fiind pe deplin justificate din punct de vedere legal, etic si economic”, explica directorul de la Judetean.

Iulius Juganaru a mai precizat ca se va adresa Casei Nationale pentru Asigurari de Sanatate, pentru rezolvarea acestei probleme.

Avand in vedere situatia creata de catre o institutie publica prin reprezentantii sai,  prin dezinformare, denigrare, abuz si interpretarea eronata a legislatiei, vom solicita autoritatilor centrale sa actioneze imediat pentru remedierea prejudiciilor aduse si in acelasi timp, pentru informarea corecta a asiguratilor. Regretam faptul ca, prin necunoasterea continutului unor documente oficiale (ordinul CNAS 419/20120) si a legislatiei in vigoare, se incearca impunerea unor masuri care ingreuneaza actul medical si induc cheltuieli suplimentare spitalelor, fara macar a aduce vreun beneficiu minim sistemului sanitar. Consideram totodata ca CJAS trebuie sa fie un partener corect in relatia cu furnizorii de servicii medicale, nicidecum un organism care efectueaza experimente fara un sprijin legal si fara sansa minima a unui rezultat favorabil pacientilor sau angajatilor din sistemul sanitar”,  a mai spus Juganaru.

Casa Judeteana  de Asigurari de Sanatate Timis a anuntat ca Spitalul Judetean Timisoara este unica unitate spitaliceasca din Timis care nu a dorit sa semneze un act aditional la Contractul-Cadru pentru rambursarea cheltuielilor pentru pacienti. De asemenea, potrivit CJAS, Spitalul Judetean Timisoara are datorii foarte mari, din aceasta cauza.

Directorul de la Spitalul Judetean, Iulius Juganaru a explicat ca acest act aditional nu este tocmai legal, acesta fiind motivul pentru care a refuzat sa il semneze.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Sa mori tu,Juganarule,ca e asa cum spui? Vezi ca e Postul Craciunului! Am fost internat in Spit.Jud.si nu m-am simtit niciodata mai umilit!!!

  2. Prin Ardeal juganar este cel care juganeste adica castreaza purceii , vierii sau cainii , apoi le mananca fuduliile. O fi vre-o legatura cu amaratul asta de asajis manger ??!!

  3. Handicapatul asta a fost codasul facultatii de medicina din Timisoara! Un oltean imputit care i-a lins curu lui Busoi (alt excrement) si astfel a ajuns unde a ajuns!