Noutati :

Directorul Spitalului de Copii si rectorul Politehnicii s-au miscat mai bine decat primarul Nicolae Robu. Cum au venit bani la Timisoara?

7 august, 2014 - 02:37 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: POLITIC
0

TIMISOARA. Directorul Spitalului de Copii, Ovidiu Adam, si rectorul Universitatii Politehnica, Viorel Serban, s-au implicat mai mult decat primarul Nicolae Robu, pentru a lamuri Guvernul Romaniei sa aloce bani pentru judetul Timis, la rectificarea de buget.

O spune deputatul PSD, Sorin Grindeanu care a anuntat ca Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru construirea unui corp nou de cladire si alti 5 milioane de lei pentru dotarea Bibliotecii Universitatii Politehnica din Timisoara.

”Am vazut nelinistea domnului primar pentru cei 5 milioane de lei pentru Spitalul de Copii si Biblioteca Politehnicii. E o cladire goala, fara dotare, de 2 ani aproximativ. Acesti bani vor fi folositi pentru dotarea bibliotecii. Este urmarea unei discutii pe care a avut-o rectorul cu prefectul judetului care la randul lui a facut demersurile necesare astfel incat sa se finalizeze aceasta invesititie. Domnul Ovidiu Adam s-a miscat repede comparativ cu reprezentanții primariei, la fel si domnul Viorel Serban au depus cererile la prefectura care le-a transmis mai departe la guvern”, a spus deputatul Sorin Grindeanu.

Deputatul a mai precizat ca spera ca acesti bani sa fie consumati anul acesta si sa nu se mai intample ca fondurile sa se intoarca la bugetul national pe motiv ca nu s-a putut cheltui.

”Sper ca pana la sfarsitul anului sa reuseasca primaria sa cheltuiasca acesti bani, sa nu mai avem situatia din 2013. Au fost tot felul de argumente mai mult sau mai putin solide prezentate de primarie, au spus ca s-au terminat procedurile in mai sau iunie anul asta. Nu vreau sa ne trezim in noiembrie ca firma care a castigat licitatia de la Spitalul de Copii, nu a putut sa se miste repede si sa cheltuie banii, desi am vazut ca unele firme liberale se misca repede, potrivit raportului Curtii de Conturi”, a mai spus Grindeanu, facand aluzie la faptul ca un ultim raport al institutiei de control a relevat ca o firma apartinand unui membru PNL avea contract cu Primaria Timisoara pentru gestionarea spatiilor verzi din oras.

In anul 2013, Guvernul Romaniei a alocat pentru Spitalul de Copii din Timisoara unde se construieste un nou corp de cladire, suma de 5 milioane de lei, insa banii nu s-au cheltuit, deoarece nu au fost finalizate documentele necesare inceperii constructiei, astfel ca banii s-au intors de unde au venit si anume la bugetul national.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...