Noutati :

Directorul executiv al Finantelor Publice Caras-Severin, gasit in conflict de interese

2 aprilie, 2014 - 06:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Agentia Nationala de Integritate a descoperit ca directorul executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Caras-Severin, Doru Constantin Cozma, se afla in conflict de interese.

Potrivit inspectorilor de integritate, deciziile luate de acesta in exercitarea functiei publice au fost influentate de interesele sale patrimoniale.

”Doru Constantin Cozma exercita functia publica incepand cu data de 28 iulie 2000, iar, la data de 23 septembrie 2005, a fost numit in functia publica de conducere de Director executiv in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Caras-Severin (detasat incepand cu data de 06 ianuarie 2013 la Directia Judeteana pentru Accize si Operatiuni Vamale Caras-Severin, in functia de Director executiv).

Prin hotarare judecatoreasca, D.G.F.P. Caras-Severin a fost obligata sa plateasca reclamantilor reprezentati de Sindicatul Directiei Financiare Caras-Severin, printre care si persoana evaluata, drepturile banesti reprezentand suplimentul postului si suplimentul treptei de salarizare pentru perioada 22.03.2004 – 28.10.2008, supliment corespunzator perioadei lucrate de fiecare functionar public. Mentionam faptul ca instanta judecatoreasca, desi a obligat D.G.F.P. Caras-Severin la plata drepturilor banesti, aceasta nu a stabilit si cuantumul acestora.

In vederea executarii silite, Sindicatul a transmis in atentia Directorului executiv al D.G.F.P. Caras-Severin o solicitare de a i se pune la dispozitie situatia reprezentand sumele cuvenite salariatilor mentionati in hotararea judecatoreasca, sume calculate de catre persoana evaluata la procentul estimat de Sindicat de 25% asupra salariului de incadrare (25% suplimentul postului si 25% suplimentul treptei de salarizare), astfel ca, la data de 13 februarie 2012, D.G.F.P. Caras-Severin a transmis Sindicatului situatia solicitata, prin doua adrese semnate de Cozma Constantin Doru, in calitate de Director executiv”, se arata intr-un comunicat ANI.

Inspectorii ANI mai arata ca, ”ulterior semnarii adreselor, persoana evaluata a solicitat executarea silita a debitorului D.G.F.P. Caras-Severin, folosind situatiile transmise in adrese, atat indirect (prin creditorul Sindicatul Directiei Financiare Caras-Severin – reprezentant al persoanei evaluate, care a intocmit in baza situatiilor „centralizatorului” anexat cererii de incuviintare a executarii silite a debitorului Directia Financiare Caras-Severin, formulata de executorul judecatoresc Nebunu Nicolae), cat si direct (prin anexarea situatiei personale, la cererea de incuviintare a executarii silite formulata de executorul judecatoresc Casagranda Stana Anton”.

In cursul anului 2012, la cererea Ministerului Finantelor Publice, Judecatoria Resita si Judecatoria Sectorului 5, Bucuresti, au dispus suspendarea executarilor silite pentru Directia Generala a Finantelor Publice Caras-Severin.

”Astfel,Cozma Doru-Constantin a incalcat atat dispozitiile art. 79, alin. (1), lit. a ) si c) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „Functionarul public este in conflict de interese daca este chemat sa rezolve cereri, sa ia decizii sau sa participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice si juridice cu care are relatii cu caracter patrimonial; interesele sale patrimoniale, ale sotului sau rudelor sale de gradul I pot influenta deciziile pe care trebuie sa le ia in exercitarea functiei publice”, cat si dispozitiile art. 79, alin. (2) si (3) din Legea nr. 161/2003, potrivit carora „in cazul existentei unui conflict de interese, functionarul public este obligat sa se abtina de la rezolvarea cererii, luarea deciziei sau participarea la luarea unei decizii si sa-l informeze de indata pe seful ierarhic caruia ii este subordonat direct. Acesta este obligat sa ia masurile care se impun pentru exercitarea cu impartialitate a functiei publice, in termen de cel mult 3 zile de la data luarii la cunostinta; in cazurile prevazute la alin. (1), conducatorul autoritatii sau institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic caruia ii este subordonat direct functionarul public in cauza, va desemna un alt functionar public, care are aceeasi pregatire si nivel de experienta […]”, se mai arata in comunicatul ANI.

Sursa: romanialibera.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...