Noutati :

Directorii din Timis s-au intalnit cu inspectorii scolari. Managerii scolilor din judet au aflat ultimele noutati legate de metodologii si proiecte

25 ianuarie, 2012 - 11:04 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Printre prezentarile facute directorilor s-a numarat si promovarea proiectului Scoala Discovery. Patru profesori din judetul Timis au participat la cursuri de formare tinute de specialisti americani.

O sedinta a directorilor a avut loc miercuri la Colegiul National C.D. Loga din Timisoara. Inspectorii scolari s-au intalnit cu directorii unitatilor de invatamant din Timisoara. Ei le-au explicat felul in care va fi pusa in aplicare, din toamna acestui an, clasa pregatitoare, dar au vorbit cu directorii si despre incadrari si planul de scolarizare pe anul viitor.

Printre prezentarile facute managerilor de scoli s-a numarat si descrierea proiectului Scoala Discovery.

Proiectul derulat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, in parteneriat cu Discovery Romania, a inceput sa fie pus in practica. Din judetul Timis, 4 profesori au participat la cursurile de formare – 3 din Timisoara si unul din Lugoj.

Scoala Discovery se adreseaza elevilor cu varstele cuprinse intre 10 si 18 ani. Elevilor le sunt puse filme care abordeaza diverse situatii din natura, in functie de disciplina pe care o studiaza. „Motivatia elevilor creste. Prezentarea, prin intermediul unui film, a evenimentelor din viata de zi cu zi, corelate cu materia pe care o studiaza, ii atrage de scoala si le arata cat de usor se poate invata o lectie in acest fel“, spune Petronela Verendean, profesor de matematica la Scoala Generala Nr. 18 din Timisoara, unul dintre dascalii prezenti la cursurile de formare.

Profesorii din Timis se pot inscrie la adresa wev http://scoala.discovery.ro pentru a descarca filme pe care sa le prezinte elevilor la ore. Materiale informative, suporturi de cursuri si teste sunt disponibile dascalilor timiseni care doresc sa introduca aceasta metoda de predare la clasa.

Unul dintre principalele obiective ale programului consta in realizarea unei biblioteci media cu acces gratuit al elevilor la aceste cursuri video, prin care scolarii invata in mod practic despre felul in care fizica, matematica sau chimia influenteaza viata de zi cu zi a tuturor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...