Noutati :

Directia Fiscala a primariei isi face arhiva electronica. Deciziile de impunere pentru persoanele juridice nu se mai trimit prin posta

15 martie, 2011 - 04:34 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Aproximativ 7 milioane de dosare cu documente compun arhiva Directiei Fiscale a Primariei Timisoara. Adrian Bodo, seful institutiei, vrea sa informatizeze arhiva si face apel la sprijinul timisorenilor.

„Pentru reducerea circuitului de plimbare a documentelor si pentru a raspunde cat mai repede solicitarilor, vrem sa infiintam arhiva electronica”, a declarat Adrian Bodo, directorul Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara.

Acesta a facut un apel la cetateni sa isi scaneze documentele de proprietate si sa le trimita Directiei Fiscale pe adresa de e-mail [email protected],  in format PDF.

Sunt solicitate astfel, actul care atesta dreptul de proprietate/coproprietate (contract de vanzare- cumparare, hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, certificat de mostenitor, etc); carte de identitate/buletin de identitate precum si un plan al cladirii detinute in proprietate/ coproprietate in masura in care detin un astfel de plan.

In acelasi timp, Adrian Bodo a anuntat ca Directia Fiscala a primariei nu mai are bani, din cauza crizei economice, sa trimita prin posta, persoanelor juridice, deciziile de impunere aferente anului 2011.

Astfel, contribuabilii persoane juridice care detin in proprietate cladiri, terenuri si mijloace de transport, se vor prezenta in vederea ridicarii deciziilor de impunere la camera 31 sau la camera 33, iar contribuabilii care detin in proprietate doar mijloace de transport, sau datoreaza doar taxa de afisaj in scop de reclama si publicitate, vor ridica deciziile de impunere de la camera 21.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Poate ar fi util sa oferiti mai multe informatii? O lista mai clara cu informatiile / documentele necesare. As vrea sa stiu, daca trimit documentele scanate cum le proceseaza DFMT astfel incat sa evite erorile??? O actualizare a datelor de contact ale contribuabililor ar putea fi facuta cu aceasta ocazie si ar evita pe viitor problemele de comunicare intre institutie si contribuabili.