Noutati :

Directia Agricola Timis propune facturi fara TVA la legume si fructe autohtone vandute in tara

11 iulie, 2011 - 12:27 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: HOME
0

TIMISOARA. Directia Agricola Timis propune taxarea inversa la legume si fructe, dupa ce o alta propunere similara referitoare la cereale a intrat in vigoare deja de la 1 iulie. In acest fel se reduce evaziunea fiscala.

„Am propus Ministerului Agriculturii si Ministerului Finantelor Publice ca in interiorul tarii sa nu se perceapa TVA, iar plata TVA-ului e la finalul circuitului. Tot ce se vinde, in tara, leguma sau fruct nu se calculeaza TVA, se emite factura fara TVA”, a explicat Tiberiu Lelescu, directorul Directiei Agricole Timis.

Aceasta este cea de-a doua propunere venita din Timis, prima a fost neplata TVA, in interiorul tarii, la cereale.

„S-a propus ca circulatia cerealelor in tara sa se faca fara plata TVA. Aceasta propunere a fost acceptata de ministerele de resort si a intrat in vigoare de la 1 iunie 2011 si este valabila pana in data de 31 martie 2013”, a mai explicat Lelescu.

Prin aceste decizii, spune directorul Directiei Agricole Timis, se reduce fenomenul de evaziune fiscala pe piata legumelor, fructelor si cerealelor si totodata se fac economii la bugetul de stat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...