Noutati :

Dinu Patriciu – cel mai bogat roman, cu o avere de 2.2 miliarde de dolari, potrivit Top Forbes

15 octombrie, 2011 - 03:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Dinu Patriciu ramane cel mai bogat roman. Podiumul este completat de Frank Timis si Ioan Niculae. Gigi Becali nu se regaseste in primii cinci cei mai avuti romani! Averile celor mai bogati romani insumeaza 25,1 miliarde de euro!

Omul de afaceri Dinu Patriciu se mentine pe primul loc in clasamentul celor mai bogati romani, pentru al treilea an consecutiv, potrivit clasamentului Forbes Romania 500 Miliardari, editia 2011. Averea lui Patriciu este estimata la 2.2 miliarde de dolari. Pe locurile urmatoare se afla Frank Timis (1.3 miliade de euro) si Ioan Niculae (un miliarde de euro).

Iata cateva informatii oferite de realizatorii clasamentului:

* Averile celor mai bogati romani insumeaza 25,1 miliarde de euro, mai putin cu 3,1 miliarde de euro, respectiv cu 11%, fata de anul anterior.

* Primii zece romani din top concentreaza aproape o treime din averile totale ale celor 500 de persoane si insumeaza peste opt miliarde de euro.

* Editia din acest an a Top 500 Miliardari cuprinde peste 30 de noi nume, oameni de afaceri care nu s-au regasit in editia precedenta a Topului

*  Dinu Patriciu detine primul loc in acest clasament, avand investitii in media, energie, imobiliar, banking si IT&C. Omul de afaceri are o avere estimata la 2,1 – 2,2 miliarde euro. Fata de anul trecut, averea sa a scazut cu circa 100 de milioane euro, iar investitiile acopera diverse domenii, de la media sau retail, pana la real estate si bancar.

* Ocupantul locului doi, Frank Timis, are o avere de 1,2 – 1,3 miliarde de euro. El este investitor in extractia petroliera si minereuri, in domeniul farmaceutic si in cercetare. Averea sa a crescut fata de anul trecut cu circa 100 de milioane euro.

* Ioan Niculae, locul al treilea, se mentine pe aceeasi pozitie ca anul trecut, cu o avere de 900 de milioane euro – 1 miliard de euro. Investitiile sale principale au fost tot in agricultura, comert, imobiliare, turism.

* Miliardarul Dan Grigore Adamescu a scazut cu un loc fata de anul trecut, ocupand pozitia a patra, cu o avere de 900 – 950 de milioane de euro. Averea lui Adamescu a scazut cu circa 50 de milioane de euro fata de editia anteriora a clasamentului. Familia sa investeste in imobiliar, retail, media, asigurari si turism.

* Ion Tiriac urca pe locul 5, cu o avere estimata la 700-750 milioane de euro. Averea fostului tenisman a scazut cu circa 50 de milioane fata de evaluarea din 2010.

Catalogul Forbes Romania 500 Miliardari romani a fost realizat pe baza datelor publicate de catre Ministerul de Finante si Oficiul National al Registrului Comertului pentru anul 2010, prin metoda interviurilor directe si a evaluarilor financiare si imobiliare.

Clasamentul primelor 5 locuri Forbes Romania 500 Miliardari 2011:

1. Dinu Patriciu: 2,1 – 2,2 miliarde de euro
2. Frank Timis: 1,2 – 1,3 miliard de euro
3. Ioan Niculae: 0,9 – 1 miliard de euro
4. Dan Grigorescu Adamescu: 900 – 950 milioane de euro
5. Ion Tiriac: 700 – 750 milioane de euroInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce conteaza pentru popor e daca Topul Miliardarilor coincide cu Topul Filantropilor, care ar trebui sa se faca traditie sa fie citit in fiecare an pelerinilor Cuvioasei Parachiva.