Noutati :

Din nou emotii! Elevii vor fi evaluati la toate disciplinele dupa doar doua saptamani de scoala

9 septembrie, 2011 - 06:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Elevii vor fi evaluati la toate disciplinele dupa doua saptamani de recapitulare, iar rezultatele testelor vor fi transmise de catre diriginti fiecarui parinte si trecute in „foaia de parcurs”.

Directorii au prelucrat deja in scoli nota de la Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) privind „foaia de parcurs”.

Potrivit documentului, fiecare profesor va face doua saptamani de recapitulare, dupa care in a treia saptamana de scoala va da elevilor un test. Notele obtinute de elevi nu vor fi trecute in catalog, dar vor fi anuntate individual parintilor. Totodata, rezultatul obtinut de fiecare elev va fi inregistrat si in „foaia de parcurs”.

La sfarsitul anului, elevii vor sustine un nou test similar celui din septembrie, iar rezultele vor fi trecute in aceeasi fisa de parcurs si vor fi comparate cu cele de la prima evaluare. Tot in foaia de parcurs vor fi inregistrate absentele.

Spre deosebire de anii precedenti, dirigintii vor fi obligati sa comunice mai des cu parintii, mai ales pentru a-i informa daca elevii lipsesc nemotivat de la cursuri.

Secretarul de stat Oana Badea declara in iulie  ca MECTS are ca obiectiv clar pentru 2011-2012 eliminarea supraevaluarii la clasa.

Oana Badea mai spunea ca prin acest sistem MECTS nu este interesat de o ierarhie la nivel national sau al unui oras, ci pur si simplu de stabilirea nivelului de pregatire al elevilor in contextul scolii din care fac parte.

Dupa ce va fi stabilit nivelul fiecarei clase dintr-o scoala, directorul poate „intra in alerta” cand va sesiza note foarte mari la clase sub media pe scoala.

Secretarul de stat mai spunea ca dupa examenul de bacalaureat si de titularizare s-au ridicat doua intrebari majore: „De ce au fost aceste rezultate?„, cu doua intrebari subsecvente: „Ce s-a facut in timpul anului scolar, de s-a ajuns in stadiul acesta?” si „Ce vor face autoritatile ca acest lucru sa nu se mai intample, ce se va face in anul scolar viitor?„, si „Cu cine invata copiii nostri?”.

Oana Badea preciza ca pentru aceasta masurile luate din anul scolar 2011-2012 sunt controlul informatic al absentelor si eliminarea supraevaluarii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...