Din noiembrie, in Timisoara, cununiile vor fi oficiate la noua Casa a casatoriilor, din spatele Postei Mari, ridicata cu peste 1 milion de euro. Se muta si buletinele

TIMISOARA. O cladire noua si moderna pentru viitoarele casatorii civile si alta pentru Serviciul de evidenta a populatiei. Timisorenii se pot cununa si isi pot schimba buletinele sau pot divorta in 2 cladiri din zona centrala pe care primaria le-a ridicat cu peste 1 milion de euro, bani luati din bugetul local.

In cladirea care va adaposti Serviciul de Evidenta a Populatiei, din spatele Postei Mari, timisenii din 25 de comune isi pot schimba sau isi pot face carti de identitate. Dar doar din luna noiembrie, deoarece lucrarile nu sunt inca finalizate.

De asemenea, locul unde timisorenii isi reparau de urgenta dantura s-a transformat intr-o cocheta casa de casatorii. In curte a fost amenajata o zona unde vor avea loc cununiile in aer liber, iar in spate a fost pregatita o parcare ecologica. Viitorii miri au la dispozitie, la subsol, un spatiu unde sa ciocneasca paharele de sampanie cu invitatii.

„Este o locatie centrala. La mall nu plateam oricum chirie, dar era vorba de doua locatii unde trebuiau sa mearga casatoritii. Acum oamenii vin doar intr-un loc. Avem si spatiu pentru lucrul cu cetatenii, la parter. Acum se mai fac ultimele retusuri. O sa-l inauguram cu prima casatorie dupa ce se muta colegii mei de la Evidenta populatiei si de la Starea civila, undeva in luna noiembrie”, a declarat viceprimarul Adrian Orza, care a mentionat totusi ca, in ciuda costurilor celor doua cladiri, tarifele pentru eliberarea cartilor de identitate, a certificatelor de casatorie, de divort sau de deces nu se modifica. In plus, reprezentantii iau in calcul si oficierea casatoriilor pe timp de noapte.

Lucrarile au durat 3 ani, cu o intrerupere de 6 luni, deoarece a fost descoperit un sit arheologic. Problemele au inceput inca de la demararea acestora. Firma care trebuia sa se ocupe de constructie a intrat in insolventa, asa ca a fost necesara o noua licitatie. In total, au fost cheltuiti 5 milioane de lei din bugetul local.

Cat despre spatiul care va ramane liber in primarie, acolo s-ar putea extinde serviciile de relatii cu publicul.

FOTO: Dariana Dragos

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.