Noutati :

Din iarna, caldura costa mai mult. Factura creste odata ce se incalzesc caloriferele

28 august, 2011 - 08:59 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Ministerul Muncii ne face noi surprize. Factura de incalzire va creste cu cel putin 20% pentru patru apartamente din cinci racordate la sistemul de termoficare. Cei care au venituri de peste 786 de lei pe membru de familie platesc mai mult.

In aceasta iarna statul nu va mai da subventii direct catre CET-uri, care vor fi nevoite sa mareasca pretul gigacaloriei. Pentru a compensa scumpirea, plafonul veniturilor pana la care se acorda ajutoare de incalzire va creste de la 615 la 786 de lei pe membru de familie, iar persoanele singure vor primi ajutoare daca au un venit de pana la 1.082 de lei pe luna.

In felul acesta, numarul celor care vor primi bani de la stat va creste de la 200.000 la 330.000.

Bugetul de stat va economisi in acest fel 350 de milioane de lei ca subventii directe, dar se va tripla suma alocata ajutoarelor. Pana acum si primariile au dat subventii subventiile directe catre CET-uri, in valoare de 700 de milioane de lei.

Primariile vor fi obligate sa verifice 60% dintre cereri, in loc de 3% cum a fost pana acum, iar criterile sunt mai riguroase.

In Romania exista un milion si jumatate de apartamente racordate la CET-uri, iar Guvernul estimeaza ca va da ajutoare doar catre 330.000 de benficiari, ceea ce inseamna ca 1.200.000 de familii vor simti la buznar scumprea energiei termice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. SINGURA SOLUTIE: INCA O REVOLUTIE ­čÖé