Noutati :

Din ce pensie va trai Papa Benedict dupa retragerea de la Vatican? Vezi cat va primi pe luna pana la sfarsitul vietii

18 februarie, 2013 - 03:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Din 28 februarie, papa Benedict al XVI-lea va parasi Inaltul Scaun al Bisericii Catolice si, teoretic, va iesi la pensie.

In ultimele zece zile ale pontificatului sau, papa Benedict al XVI-lea va aparea din nou in public sambata viitoare, cu ocazia intrevederii sale cu presedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano, care il va saluta pentru ultima oara pe suveranul pontif, transmitandu-i multumirile intregului popor italian.

Pana atunci, papa se retrage pentru o scurta perioada de „exercitii spirituale” prilejuite de postul Pastelui, pe care le va efectua impreuna cu cardinalul italian Gianfranco Ravasi. Iar in data de 28 februarie, la ora locala 17:00, va parasi cu un elicopter Palatul Apostolic de la Vatican si se va deplasa la resedinta de vara a suveranilor pontifi, la Castel Gandolfo, la 30 de kilometri de Roma. Aici va petrece o perioada de doua luni, inainte de a se muta intr-o mica manastire din incinta Vaticanului, aflata in spatele cupolei bazilicii Sfantul Petru, unde isi va petrece restul vietii.

Dupa retragerea sa, papa va avea functia de „episcop emerit al Romei”, care prevede o pensie de 2.500 de euro pe luna, mai redusa decat aceea acordata cardinalilor care ies la pensie si care este de 5.000 de euro pe luna.

De asemenea, dupa legislatia in vigoare la Vatican, papa nu va putea transfera la Castel Gandolfo toate bunurile sale si toate documentele, acestea urmand sa ramana in Palatul Apostolic. in general, dupa moartea unui suveran pontif, resedinta sa din Palatul Apostolic de la Vatican este sigilata, iar toate obiectele si documentele sunt transportate in Arhiva secreta de la Vatican, unde sunt pastrate timp de mai multi ani, inainte de a fi distruse. De data aceasta, insa, situatia este inedita si fara precedent in istoria moderna a Bisericii Catolice. Papa Benedict al XVI-lea va putea duce cu sine la Castel Gandolfo numai obiectele strict personale: darurile primite in cursul pontificatului sau, care a durat aproape opt ani, corespondenta privata si pianul sau, la care canta muzica sa preferata, cea a lui Mozart. Toate celelalte obiecte din apartamentul privat al papei, inclusiv mobila si tablourile de mare valoare, vor ramane la Vatican, pentru viitorul suveran pontif, care va fi ales de Conclavul cardinalilor electori, acestia urmand sa se reuneasca in prima jumatate a lunii martie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...