Din Asia, America sau Europa, grupurile de turisti sunt tot mai multe in Timisoara! Aproape 1 milion au trecut pe la noi anul trecut. Ce vor musai sa vada? FOTO!

TIMISOARA.  In ultima vreme, nu e zi in care in centrul Timisoarei sa nu zaresti grupuri de turisti straini, inarmati cu aparate foto si video, incercand sa surprinda cat mai multe imagini cu orasul.

turisti-asiatici-centru (5)

Insotiti de ghizi, acestia asculta cu interes explicatiile, apoi se plimba ore intregi pe strazi curiosi sa afle cat mai multe despre Timisoara. Sunt impresionati de arhitectura, de istoria Micii Viene, de povestirile despre Revolutia anticomunista din Decembrie 89 si vor sa guste din specialitatile traditionale banatene.

Daca in urma cu ani, turistii straini erau raritati, acum au devenit parte din cotidian. Stau marturie si statisticile ca Timisoara a ajuns tot mai atractiva. Anul trecut, au trecut pe la noi aproape 1 milion de turisti.

turisti-asiatici-centru (1)

Cifrele Institutului National de Statistica arata ca anul trecut Timisoara a fost vizitata de un total de 857.066 de turisti. Dintre acestia 577.717 au ramas in oras o noapte sau mai multe, cu 95.643 mai multi decat in anul 2014.

Daca ne uitam si la cifrele legate strict de turistii care au petrecut doar o zi in Timisoara, numarul acestora este de 279.349, insa si acesta a fost in crestere fata de anul 2014, cand prin capitala Banatului au trecut doar pentru o zi 235.692 de turisti.

Turistii se informeaza in general asupra principalelor obiective turistice din oras, astfel incat ei pot sa urmeze unele trasee, in functie de ceea ce vor sa vada. Majoritatea doresc sa cunoasca principalele atractii ale Timisoarei, muzeele, bisericile, cladiri cu arhitectura deosebita, parcurile, Canalul Bega, cartierele istorice, unele centre comerciale, pietele, precum si imprejurimile orasului…. Cele mai vizitate obiective au fost Catedrala Ortodoxa Mitropolitana, Palatul Baroc si Muzeul de Arta, Memorialul Revolutiei, Bastionul Theresia, Piata Victoriei, Piata Libertatii, Piata Unirii, Domul Romano-Catolic, Muzeul Satului, Parcul Rozelor si alte parcuri din centrul orasului„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, departamentul de comunicare al Primariei Timisoara

De unde au venit turistii?

Cresterea numarului de curse aeriene pe Aeroportul Timisoara, imbunatatirea infrastructurii rutiere prin incheierea mai multor tronsoane de autostrada in zona si reabilitarea centrului istoric al orasului, dar si evenimentele culturale tot mai dese, au facut ca turisti din toate colturile lumii sa vina la Timisoara, chiar daca majoritatea provin de pe batranul continent.

centrul-istoric-turisti (9)
Majoritatea turistilor au fost din Germania, Serbia, Spania, Franta, Italia, Olanda. Dar au fost si turisti din Canada, SUA, Japonia, Coreea de Sud, Brazilia, Rusia” a precizat pentru opiniatimisoarei.ro, departamentul de comunicare al Primariei Timisoara

Turistii au solicitat informatii despre oras si la Centrul de Informare Turistica al Primariei de pe strada Alba Iulia, unde in anul 2015 au cautat informatii 11.688 de turisti, fata de cei 12.436 care au trecut pragul institutiei cu un an in urma. Exista si o explicatie pentru care Centrul a fost vizitat de mai putini turisti in 2015.

centrul-istoric-turisti (6)
Numarul de vizitatori a fost mai mic in 2015 comparativ cu 2014, datorita faptului ca circulatia pietonala pe strada Alba Iulia a fost restrictionata, in urma lucrarilor de reabilitare din Piata Libertatii” a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, departamentul de comunicare al Primariei Timisoara
In acest an, in primele patru luni ale anului, pe la Centrul de Informare Turistica au trecut 4100 de turisti, fata de cei 2770 din aceeasi perioada a anului trecut.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. un cetatean spune:

  tor! tor! unde esti?nu de alta dar sunt curios ce tampenii o sa mai debitezi acuma.

 2. gheorghe spune:

  din pacate noi localnicii cunoastem propriul oras mai putin decat cei ce ne viziteaza . exact ca si cu propria persoana .

 3. hor spune:

  Autorul probabil are ceva undeva , in primul rand ce inseamna un milion de turisti intr-un oras ca Timisoara unde in afara de arhitectura veche austro-ungara si aia destul de putina care sa merite sa belesti ochii la ea din cauza starii in care este si din cauza chiriasilor- proprietari comunisto securisti,

 4. Steff spune:

  Vin sa vada investitiile „inutile” facute de „tovarasul” primar, care a renovat „cu prost gust” mare parte din centrul orasului. Asa-i, dragi concetateni? 🙂

  Urmeaza comentarii rautacioase nefondate in 3…2…1…

 5. un cetatean spune:

  Steff, fara sa fiu rautacios dar esti un BOU.

  • Steff spune:

   Afirmatia ta vine in baza a ce, mai exact? Nu ne cunoastem, deci hai sa nu ne jignim. Daca ai o parere, spune-o si argumenteaz-o! Altfel dai dovada doar de… lipsa de inteligenta (ca sa nu folosesc alta exprimare).

 6. un cetatean spune:

  Afirmatia mea vine exact pe comentariile tale absurde si tendentioase,prostul gust nu-l definesti tu si nici daca investitiile sunt inutile sau nu daca vreodata vei calatori intr-o tara din vest vei vedea acelasi”prost gust”in zonele istorice si mai ales in piatete(adica fara copaci).

 7. dodo spune:

  eu cred ca Steff era sarcastic, asa ca l-ai atacat degeaba probabil