Din acest an ziua de duminica devina prima a saptamanii!

Duminica, prima zi din saptamana, asa a stabilit Biserica Ortodoxa si asa vor arata calendarele incepand din acest an. Biserica a hotarat adoptarea vechii formule pentru ca, potrivit scrierilor biblice, Hristos a inviat in „cea dintai zi a saptamanii” – duminica.
“In mod firesc saptamana incepe cu ziua de duminica. Duminica este ziua Domnului, ziua in care ne odihnim. Din perspectiva Bisericii, ultima zi a saptamanii este sambata”, a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Constantin Stoica.

„In Biserica Ortodoxa cea mai importanta zi a saptamanii este duminica. Isus Hristos a inviat intr-o zi de duminica. Exista regiuni ale tarii in care asa era facut calendarul, incepand cu duminica. Vorbim in special de Banat. Sfantul Sinod a luat in discutie in vara acest subiect si a decis sa faca o uniformizare. O asemenea modificare nu are nicio implicatie religioasa sau sociala”, a adaugat parintele Stoica.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Oare ce alte aberatii va ma inventa Sfintul Sinod??!!Multi oameni invatati crestineste cu ziua de duminica frecventeaza bisericile,insa adevaratul calendar incepe cu ziua de luni indiferent de schisme religioase sau ordonari de strategii economice…NICI in perioada monarhiei calendarul ortodox nu era incaput duminica,s-au trezit cei din S.S. sa faca niste schimbari de parca nu le-au ajuns toate donatiile particulare sau politic-guvernamentale…