Din 3 februarie Poli isi recupereaza oficial numele si palmaresul? Garanteaza Marian Iancu

Patronul lui Poli Timisoara, Marian Iancu a facut un anunt soc: Poli isi recupereaza palmaresul si culorile! Bossul BkP a precizat ca toate aceste sachimbari se vor produce din data de 3 februarie. Marian Iancu spune ca Politehnica Timisoara a lui Claudio Zambon, care ultima data a activat în Liga a IV-a la Bucuresti, nu va mai exista incepand. Din data de 3 februarie, clubul pe care il conduce Marian Iancu se va putea transforma si în acte din FC Timisoara in Poli Timisoara. „Urmeaza dezafilierea, in cel mai scurt timp, a echipei lui Zambon de la Asociatia Municipala de Fotbal Bucuresti. Societatea lui Zambon deja nu se mai numeste Politehnica. A venit motivarea de la Curtea de Apel, urmeaza radierea Statutului pana in 3 februarie, este o formula executorie. Zambon nu va mai merge la Inalta Curte, pentru ca nu mai are de ce sa o faca, deci hotararea este definitiva”, a spus Iancu. Timisorenii ar putea evolua sub numele de Poli chiar din acest retur, insa acest lucru se va intampla doar daca membrii Comitetului Executiv al FRF vor aproba cererea banatenilor.

Scandalul „Poli” a inceput in 1999. Atunci, suparati pe Claudio Zambon, care nu investise in echipa suma pe care o promisese, edilii timisoreni au format o noua echipa, AS Politehnica Timisoara. In 2000, clubul fondat de autoritatile locale a primit locul nou-promovatei Fulgerul Bragadiru, mutata de Anton Dobos, cu jucatori cu tot, in Banat. Noua entitate primeste denumirea de Poli AEK Timisoara, dupa asocierea cu membrii fondatori ai FC Politehnica, dar este schimbata in FCU Politehnica Timisoara, dupa ce a fost vanduta catre firma Balkan Petroleum, condusa de Marian Iancu. In 2002, echipa italianului retrogradeaza in liga a treia si este mutata la Bucuresti. Litigiul dintre cele doua parti, ambele condsiderandu-se continuatoarea vechii Poli Timisoara, a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, care i-a dat dreptate lui Zambon. In 2007, echipa lui Iancu si-a schimbat numele in FC Politehnica Stiinta 1921 Timisoara, dar TAS a considerat ca denumirea e usor de confundat cu cea a clubului ajuns in Liga a IV-a Bucuresti.  Cum termenul limita pentru schimbarea numelui era data de 30 iunie 2008, iar clubul putea fi exclusa din Cupa UEFA, competitie in care se calificase la finalul sezonului 2007-2008 al Ligii I. In consecinta, de la aceasta data, clubul a fost redenumit Fotbal Club Timisoara, iar culorile oficiale clubului au devenit mov-alb-negru.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. Garanteaza Iancu si un trofeu pt Poli anul asta????

 2. Nu stiu de ce, daca nu cunoasteti istoria scandalului lui Poli cu zambon, scrieti doar ca sa va aflati in treaba.
  1. Nu edilii au infiintat echipa AS POLITEHNICA
  2. Continuatoarea lui POLI este POLI 2002 care activeaza si acum in liga a IV a
  3. AEK Bucuresti a fost fuzionata cu AS Politehnica Timisoara, echipa Universitatii Politehnica Timisoara in 2002
  4. Iancu, cu BKP au preluat-o pe Poli in 2005.