Noutati :

Din 2013 Timisoara va avea un Institut de cercetari avansate de mediu! S-a pus piatra de temelie!

15 decembrie, 2011 - 01:58 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Studentii din Timisoara vor putea cerceta la standarde europene incepand cu 2013. Pana la aceasta data, constructorii noii cladiri trebuie sa termine constructia ce se face din bani europeni. Valoarea totala a proiectului este de 44 de milioane de lei, adica zece milioane de euro.

Noul sediu se va construi in complexul universitar Oituz. „O infrastructura de cercetare de excelenta la standarde internationale care: sa concentreze si sa dezvolte potentialul de cercetare existent in centrele de cercetare actuale si viitoare ale Universitatii de Vest din Timisoara; sa permita abordarea cercetarii in UVT intr-o maniera integratoare si multidisciplinara; sa asigure, prin spatii, dotare si pregatire adecvata, competitivitatea si vizibilitatea internationala a rezultatelor cercetarilor efectuate de membrii comunitatii academice; sa contribuie la stimularea transferului tehnologic bazat pe cooperarea dintre institutul de cercetari si mediul economic„, a declarat rectorul UVT, Ioan Talpos cel care a aruncat prima mistrie de mortar.

Locul in care se va construi cladirea a fost sfintit de un sobor de preoti, in frunte cu Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Timisoarei, Paisie Lugojanul. La eveniment a participat si presedintele Consiliului Judetean Timis, care alaturi de altiprofesori de la UVT, a avut posibilitatea sa lase un mesaj ce va dainui peste timp, care a fost ingropat intr-o capsula, iar peste capsula au fost turnate primele cupe de ciment pentru ridicarea noului sediu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...