Noutati :

Din 2012, scad tarifele la telefonia mobila. Afla cu cat si de ce!

27 decembrie, 2011 - 09:23 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

De anul viitor, vorbim mai ieftin pe telefoul mobil. ANCOM informeaza ca tariful maxim pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila va fi de 4,05 eurocenti pe minute incepand cu luna ianuarie. Acum platim 5,67 eurocenti/minut.

Ulterior, incepand cu 1 septembrie 2012, ANCOM va reduce tariful la 3,07 eurocenti pe minut.

Tariful de terminare reprezinta costul unui apel initiat in reteaua unui operator si terminat intr-o retea diferita, platit de operatorul in reteaua caruia a fost initiat apelul operatorului in reteaua caruia este terminat apelul.

Mai mult decat atat, ANCOM are in vedere o scadere mai accentuata a tarifelor maxime de terminare a apelurilor in retelele de telefonie mobila fata de varianta propusa in consultare publica si a marit intervalele de reducere a acestor tarife de la 6 luni la 8 luni.

ANCOM aminteste ca, in luna octombrie 2011, s-au implinit trei ani de la lansarea portabilitatii in Romania, perioada in care au fost portate peste 612.268 de numere, dintre care 411.447 numere de telefonie mobila si 200.821 numere de telefonie fixa, ceea ce reprezinta o medie lunara de 15.533 de portari.

„In anul 2011, ANCOM a luat o serie de decizii importante pentru piata telecom din Romania pentru a incuraja concurenta si accesul la internet de banda larga si pentru a actiona in directia protejarii intereselor utilizatorilor finali”, se precizeaza intr-un comunicat remis agentiei Agerpres.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...