Dilma Rousseff – prima femeie presedinte in Brazilia

Brazilia si-a ales duminica prima femeie presedinte din istoria tarii. Dilma Rousseff, candidata din partea partidului de guvernamant, a castigat alegerile in fata rivalului sau social democrat, Jose Serra. Dilma Rousseff a primit peste 56% din voturi in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, a anuntat Tribunalul Electoral Suprem din Brazilia, care a confirmat alegerea sa, anunta Europe1, citand AFP. Fost sef de cabinet al presedintelui Lula, Dilma Rousseff, in varsta de 62 de ani, s-a bucurat de sprijinul ferm din partea presedintelui in exercitiu, fondator al Partidului Muncitorilor, care nu putea sa candideze pentru un al treilea mandat. La anuntarea rezultatelor, Dilma Rousseff i-a multumit in lacrimi mentorului sau politic, Lula da Silva, si a promis in cadrul discursului sau sa continue activitatea privind eradicarea saraciei. Brazilia, o tara de 192 milioane de locuitori, trece printr-o perioada cu o crestere economica importanta, care a scos milioane de brazilieni din saracie. Rata somajului a scazut la 6,2% in acest an. Dilma Rousseff ar fi fost obligata, potrivit observatorilor, sa treaca si printr-un al doilea tur de scrutin pentru a plati faptul ca este de acord cu dreptul femeilor de a face avort. Aceasta problema sensibila pentru electoratul brazilian, foarte atasat de religia catolica, ar fi costat-o pe prima femeie presedinte a Braziliei o alegere directa inca din primul tur de la inceputul lunii octombrie.

Brazilia si-a ales duminica prima femeie presedinte din istoria tarii. Dilma Rousseff, candidata din partea partidului de guvernamant, a castigat alegerile in fata rivalului sau social democrat, Jose Serra.

Dilma Rousseff a primit peste 56% din voturi in al doilea tur al alegerilor prezidentiale, a anuntat Tribunalul Electoral Suprem din Brazilia, care a confirmat alegerea sa, anunta Europe1, citand AFP.

Fost sef de cabinet al presedintelui Lula, Dilma Rousseff, in varsta de 62 de ani, s-a bucurat de sprijinul ferm din partea presedintelui in exercitiu, fondator al Partidului Muncitorilor, care nu putea sa candideze pentru un al treilea mandat.

La anuntarea rezultatelor, Dilma Rousseff i-a multumit in lacrimi mentorului sau politic, Lula da Silva, si a promis in cadrul discursului sau sa continue activitatea privind eradicarea saraciei.

Brazilia, o tara de 192 milioane de locuitori, trece printr-o perioada cu o crestere economica importanta, care a scos milioane de brazilieni din saracie. Rata somajului a scazut la 6,2% in acest an.

Dilma Rousseff ar fi fost obligata, potrivit observatorilor, sa treaca si printr-un al doilea tur de scrutin pentru a plati faptul ca este de acord cu dreptul femeilor de a face avort. Aceasta problema sensibila pentru electoratul brazilian, foarte atasat de religia catolica, ar fi costat-o pe prima femeie presedinte a Braziliei o alegere directa inca din primul tur de la inceputul lunii octombrie.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...