Noutati :

Dezvaluiri la divort: Laszlo Tokes, pastorul Casanova

29 ianuarie, 2011 - 06:50 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

De multe ori in chiloti, fie beat, fie treaz, la evenimente sau doar in camera sa cu enoriase, asta reiese din marturiile depuse la divort de sotia pastorului Laszlo Tokes, Edith. Aceasta povesteste si cum pastorul, locuind in aceeasi casa cu ea si cu copiii, refuza sa comunice altfel decat prin intermediul scrisorilor puse la posta si-i cerea bonul atasat pentru fiecare cheltuiala facuta: paine, lapte, fructe.

Procesul se desfasoara la Judecatoria Oradea, iar la dosar se gaseste si declaratia din noiembrie 2010 a preotului reformat Balogh Barnabas, despre o presupusa aventura a lui Laszlo Tokes, petrecuta im 1994, la Arad, cu ocazia unei conferinte la care participau mai multi preoti reformati: „Eram cazati la hotel, fiecare avea camera lui. La mine in camera s-au strand mai multi participanti, pentru a bea niste vin. M-am dus sa-l chem si pe el, insa el mi-a spus ca nu vine, spunandu-mi sa o trimit la el pe Szabados Argentina. Chiar am condus-o, iar el o astepta in camera, stand pe pat si cu bustul gol, doar in pantaloni. Toate aceste comportamente erau cunoscute de enoriasi, multi au venit la mine, in calitate de episcop vicar sa-mi spuna despre acestea si se intrebau de ce biserica nu face nimic”.

In cererea de divort, Tokes Edith a cerut sa revina la numele de dinainte de casnicie, Joo si solicita pensie alimentara pentru cei doi copii minori, echivalenta cu o treime din veniturile sotului. In documentul depus la instanta, Tokes Edith aminteste despre „nenumarate aventuri pe care le-a avut, unele de care stiau si colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit sa fie discret” si il acuza pe Tokes ca o „teroriza” si o „traumatiza psihic”. „S-a ajuns la absurditatea sa comunice cu mine si cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea in mod oficial, circa doua sute de scrisori, si al unui jurnal in care ne adresa intrebarile la care astepta raspuns: eram obligati sa mentionam fiecare cheltuiala pe care am avut-o, cu bonul atasat: lapte, fructe, curent, etc”, se arata in cererea depusa la Judecatoria Oradea.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...