Noutati :

Dezinteres total in Timis al elevilor care au picat la Bacalaureat! Nu se duc la meditatiile organizate in licee peste vara

7 august, 2012 - 12:12 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0


TIMISOARA. 1.644 de ore. Atatea au planificat pentru meditatii acordate absolventilor care n-au promovat Bacalaureatul, liceele din Timis. Dar numai 262 de elevi s-au interesat de orele suplimentare. Restul sunt in vacanta…

Cei 262 de elevi care si-au exprimat in scris, prin cerere adresata scolii, faptul ca doresc sa mearga la meditatii reprezinta aproximativ 8% din numarul elevilor respinsi la examenul national – 3.252 de nepromovati din promotia curenta si cele anterioare.

Aproape 200 de profesori de la cele 55 de licee din Timis sunt implicati in pregatirea orelor suplimentare pe timpul verii. Exista unele licee, acolo unde promovabilitatea a depasit 90%, care nu organizeaza meditatii, dar sunt foarte multe unitati de invatamant unde nu s-au inscris elevii.

Astfel, la Grup Scolar de Industrie Alimentara niciun elev nu s-a inscris la meditatii desi conducerea unitatii scolare a planificat 114 ore de curs, sustinute de 11 profesori. La Lovrin sunt 0 (zero) cereri ale respinsilor la bacalaureat. La Grupul Scolar Auto, 11 cadre didactice ii asteapta pe elevi, insa niciunul nu s-a prezentat pana acum la ore. La „Mincu” sunt 11 dascali care stau in fata claselor goale si situatia continua la multe alte unitati de invatamant.

Cele trei licee care au avut promovabilitate 0 (zero) inainte de contestatii (La Grupul Scolar Agricol un elev a promovat dupa recorectarea lucrarii), Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, Grup Scolar Agricol „Iulian Dracea” si Grup Scolar Biled, interesul pentru orele suplimentare este destul de scazut. Astfel, la Agricol, niciun elev nu a depus cerere pentru ore suplimentare desi 4 profesori au fost mobilizari si 54 de ore au fost planificate la diferite discipline.

Ceva mai bine sta unitatea de invatamant din Biled, acolo unde 34 de cereri pentru cursuri suplimentare au fost depuse, 5 profesori adusi din vacanta sa-i pregateasca pe elevi si 50 de ore au fost planificate in perioada acestei veri pentru meditatii.

La fostul CFR – „Dimitrie Leonida” interesul este mai crescut: 70 de elevi vor meditatii, 7 profesori au fost chemati sa le predea acestora cele 125 de ore planificate pentru aceasta vara.

Elevii nu vin. Am discutat cu directorii si cu profesorii. Profesori sunt, banci sunt, absolventii de liceu lipsesc. Acest lucru denota o mare lipsa de interes din partea lor fata de scoala. Situatia scoate in evidenta un lucru foarte important: jumatate din cauza promovabilitatii scazute se datoreaza elevilor”, explica Mariea Stefan, inspector general adjunct in cadrul Inspectoratului Scolar Timis. Tot ea a adaugat ca munca profesorilor nu este remunerata, multi dintre ei, care nu se aflau in activitate didactica, presteaza munca benevola.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...