Noutati :

Dezgroparea unui preot martir a provocat un adevarat SOC: Este o minune Dumnezeiasca!

27 februarie, 2014 - 11:06 AM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

La 7 ani de la inmormantare, calugarii de la Petru Voda, judetul Neamt, l-au deshumat pe parintele Calciu Dumitreasa şi au constatat ca trupul acestuia nu putrezise. Calugarii cred ca la mijloc este vorba de o minune si cer Patriarhiei sa accepte canonizarea parintelui.

Calugarii Manastirii Petru Voda, ctitoria Parintelui Petru Iustin Pirvu, traiesc de zile bune in tensiune. Si asta pentru ca dupa slujba de pomenire si deshumare, la 7 ani de la adormirea sa, trupul parintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, ingropat in cimitirul lacasului de cult, a fost descoperit intreg, scrie monitorulneamt.ro.

Obştea monahala considera ca este un miracol faptul ca trupul marelui duhovnic a fost descoperit neputrezit, lucru ce confirma inca o data sfintenia vietii parintelui Calciu. Decizia ca trupul parintelui sa fie deshumat a venit ca urmare a faptului ca in acest an, in luna noiembrie, s-au implinit 7 ani de la moartea sa. Mai mult decit atit, unul dintre monahi i-a transmis staretului ca a avut o premonitie, duhovnicul cerindu-i sa fie dezgropat. Ceea ce s-a si intamplat.

„Indiferent de conditiile in care a fost ingropat era imposibil ca acum, dupa 7 ani, trupul parintelui sa fie intreg. Nu exista o explicatie medicala, chiar daca sa spunem ca a fost imbalsamat cu formol, pentru ca in 2-3 ani se evapora si putrezeste. In sapte ani de zile sa nu putrezeasca deloc? Cand a fost dezbracat de haine s-a constatat ca e intreg„, a declarat unul dintre cei care vietuiesc la manastire.

Preotul Gheorghe Calciu a fost inmormintat de parintele Iustin Parvu, la Manastirea Petru Voda pe 3 decembrie 2006, dupa ce a decedat in Statele Unite pe 21 noimbrie. Ca urmare a celor descoperite, dupa deshumarea la sapte ani, o parte dintre calugari doreste ca preotul Calciu sa fie canonizat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...