Noutati :

Dezbateri pentru un aer mai curat in Timisoara, calitatea autostrazii ce ne leaga de Arad sau cum ne poate afecta seceta, la Saptamana Calitatii timisorene. VEZI programul!

7 noiembrie, 2011 - 03:25 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Culturi speciale, valorificarea plantelor medicinale, bunastarea bovinelor, productia de floarea soarelui, seceta ca factor de risc sau calitatea aerului ori a pajistilor sunt doar cateva dintre subiectele care vor fi dezbatute de cei mai buni ingineri banateni la Saptamana Calitatii timisorene care a inceput luni la Timisoara.

sursa foto: Banaterra

Zeci de ingineri si specialisti vor participa la peste 10 simpozioane, mese rotunde sau dezbateri. Marti, incepand cu ora 9:00, la Universitatea de Stiinte Agricole, profesorul dr. Doru Petanec si prof. Marian Bura vor discuta despre calitatea in agricultura timiseana. Pe ordinea de zi se vor afla teme precum salcia energetica, relatia dintre productie si ingrasaminte, cercetari privind prezenta unor daunatori ai pomilor fructiferi, fazanii, alimentatia albinelor, bunastarea la bovine, calitatea productiilor de lapte si carne, influenta fertilizarii organice si minerale asupra productiei de floarea soarelui in lunca Timisului si valorificarea plantelor medicinale si aromatice din Muntii Aninei, care se folosesc in traditia populara. De asemenea, vor mai dezbate teme ca germenii si boabele de porumb, calitatea recoltelor de visin ori fertilizarea solului.

Tot marti, insa de la ora 13:00, la Universitatea Politehnica, in sala 305 a Facultatii de Chimie Indusitriala si Protectia Mediului, va avea loc o masa rotunda despre Echipamente si metode noi pentru analiza si controlul calitatii produselor si a factorilor de mediu. O ora mai tarziu, inginerul Dumitru Tucu, presedintele Societatii de Energii Regenerabile AGIR – Timis, va discuta despre calitatea vietii si energiile regenerabile. De la ora 16:00, va avea loc o dezbatere cu tema Managementul Calitatii invatamantului superior, la Universitatea Ioan Slavici.

Miercuri insa, incepand cu ora 13:00, la sediul Aquatim, discutiile se vor purta pe marginea calitatii mediului si a aerului din Timisoara. Statia de epurare a orasului si cele mai mari parcuri din oras sunt doar cateva dintre temele simpozionului.

O alta dezbatere interesanta se refera la Autostrada Timsioara – Arad si la calitatea in executia lucrarilor, despre care va vorbi inginerul Sorin Ionescu, joi, la ora 11:00, la Facultatea de Constructii a Politehnicii. Tot aici si tot la aceeasi ora va avea loc o masa rotunda pe tema Calitatea si Calificarilor in invatamantul superior.

Timisoara culturala europeana va intra in atentia inginerilor vineri, incepand cu ora 10:00, la Galeria Jecza de pe str. Calea Martirilor. Se va discuta despre publicitatea stradala, despre patrimoniul cultural sau despre patrimoniul literar al orasului.

In aceeasi zi, insa la sediul Promt SA de pe strada Avram Imbroane, la ora 11:00, se vor purta discutii despre personalitatile care au contribuit la dezvoltarea domeniului si cresterea calitatii masinilor de ridicat. De la 10:00, va avea loc o masa rotunda cu tema Imbunatatirea continua a calitatii.

„Cu 11 ani in urma, atunci cand s-a elaborat strategia de dezvoltare social-economica a Timisoarei, un capitol important a fost dedicat calitatii. De atunci, ne-am straduit ca an de an, prin astfel de manifestari, sa promovam rezultate de calitate superioara in diverse domenii de activitate. Initial, ne-am rezumat la partea tehnica, la partea economica. De anul asta avem si o sectie culturala. Asteptam si dorim sa promovam conceptul asta de capitala culturala. Sunt rezultate pe care diverse firme din oras le-au realizat in anul scurs si care le-au atestat o anumita calitate profesionala, prin participare la congrese, prin participare la targuri economice, prin rezultatele pe care le-au obtinut. E foarte important sa le popularizam”, a precizat primarul Timisoarei.

Saptamana Calitatii timisorene si-a deschis portile luni, in Sala de Consiliu a Primariei Timisoara, printr-un simpozion dedicat fostului rector al Universitatii Politehnica, profesorul Ioan Gheorghe Cartis, care marti implineste 75 de ani.

„Ma bucur ca am putut sa onoram si o personalitate a muzicii stiintifice si universitare din Timisoara, domnul profesor Cartis, la a 75-a aniversare a zilei domniei sale de nastere, care va fi maine, si care are un raport deosebit la dezvoltarea Politehnicii din Timisoara in ultimii 20 de ani si la ceea ce inseamna calitate timisoreana”, a declarat primarul Gheorghe Ciuhandu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...