Noutati :

Dezbatere organizata de Universitatea Politehnica cu tema presa studentesca din Timisoara, la 20 de ani de la prima emisie TeleU

6 mai, 2014 - 05:33 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea Politehnica Timisoara si TeleUniversitatea au organizat o dezbatere pe tema „Importanta presei studentesti”. La dezbatere au participat reprezentanti si fosti rectori ai Universitatii Politehnica din Timisoara, membrii ai organizatiilor studentesti si jurnalisti.

In luna mai a anului 1994 TeleUniversitatea a inceput sa emita la Timisoara, in program fiind incluse reportaje si emisiuni ce reflectau realitatea academica.

„A discuta despre presa studenteasca astazi, pe langa ca ea aduce –  la fel ca studentii in societate – o pata de culoare, este si un aspect provocator. Daca ne gandim ce presa se face astazi, daca deschidem televizorul intre 20.00 si 22.00, comparam cu ce poate sa faca o presa studenteasca si ne gandim la limitele ei de abordare a unor  subiecte care trebuie sa fie atragatoare, cred ca in fata presei  studentesti se pune problema cat timp mai poate functiona sau cum poate functiona astazi. Sincer sa fiu, ca rector al unei structuri eminamente politehnice, m-a preocupat in primul rand sa incercam sa-i conservam aceasta mare calitate, de a fi un vector de imagine a tot ce inseamna viata universitara si ca aceasta conservare sa se faca la un nivel adecvat a ceea ce se intampla in lumea actuala. De aceea 2013 a insemnat o actiune concentrata pentru a gasi formule pentru ca TeleU sa functioneze nu numai in formatul clasic, ci si pe site, si aici s-au facut pasi importanti … De asemenea,am stabilit contacte cu oameni de presa care sa ne spuna cum vad ei si ce se intampla concret pentru ca imaginea care a crescut an de an sa fie cel putin conservata, daca nu si adaptata la ceea ce se intampla in peisajul media actual” a spus rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, prof.univ.dr.ing.Viorel Serban.

Printre subiectele abordate in cadrul dezbaterii „Importanta presei studentesti” se numara: rolul presei studentesti in coagularea comunitatilor academice, respectiv importanta acesteia pentru consolidarea identitatii studentilor si pentru dezvoltarea competentelor transversale utile in construirea unei cariere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...