Dezbatere despre ‘Orase Magnet’ la Biblioteca Universitatii Politehnica Timisoara

TIMISOARA. Dezbatere inedita, la Universitatea Politehnica Timisoara. Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Urban Development Specialist la Banca Mondiala, va prezenta studiul „Orase Magnet” – o analiza a oraselor secundare din Romania care au fost cele mai atractive in ultimii ani.

Cei care vor sa participe la dezbatere vor afla o serie de lucruri importante despre Timisoara, care este una dintre cele mai dinamice aglomerari urbane ale Romaniei, fapt dovedit si prin capacitatea sa de atractie a tinerilor, inteligentei si fortei de munca. Totusi, acest statut nu este suficient pentru a garanta dezvoltarea durabila ulterioara. Fiecare actor este responsabil pentru a sustine dezvoltarea, iar concurenta cu zone urbane functionale de dimensiuni similare (Cluj-Napoca, indeosebi) trebuie sa fie un factor mobilizator pentru acestia.

La eveniment sunt bineveniti decidenti locali, cadre didactice universitare, urbanisti, ONG-isti si toti cei interesati de dezvoltare urbana in vestul tarii si in Timisoara.

Evenimentul este organizat de Centrul de Politici Publice in parteneriat cu Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Vest din Timisoara.

Marcel Ionescu-Heroiu lucreaza ca Expert Senior Dezvoltare Urbana in biroul Bancii Mondiale din Bucuresti si detine o diploma de licenta in economie de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca. Acesta a urmat studii doctorale in dezvoltare regionala la Universitatea Cornell, Ithaca, New York, Statele Unite ale Americii si a lucrat in domenii precum cel al politicilor de dezvoltare urbana si regionala si competitivitate; gestionarea programelor operationale UE; prioritizarea proiectelor; guvernare locala si regionala; dezvoltare durabila si schimbari climatice; si reamenajarea zonelor industriale dezafectate. Marcel Ionescu-Heroiu a contribuit la sau a condus proiecte in Romania, Polonia, Turcia, SUA, Serbia, Macedonia, Bosnia si Hertegovina, India, Georgia, Azerbaidjan si Croatia.

Dezbaterea are loc miercuri, 7 iunie, cu incepere de la 09:30, in sala Polivalenta a Bibliotecii Universitatii Politehnica Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.