Noutati :

Dezbatere cu scandal a candidatilor la Primaria Timisoara, organizata de Consiliul Local al Tinerilor

29 mai, 2012 - 03:30 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ELECTORAL
0

TIMISOARA. Candidatii la fotoliul de primar al Timisoarei s-au certat, ca la usa cortului, in debutul dezbaterii organizate de tinerii din Consiliul Local al Tinerilor. Nu au lipsit nici vociferarile din sala.

Mai multi candidati la Primaria Timisoara au spus „Prezent” la apelul facut de tinerii elevi din Timisoara. Numai ca dezbaterea de la Casa Adam Muller Guttenbrunn a debutat cu circ. Marul discordiei: faptul ca unii candidati n-au venit, dar si-au trimis in loc…reprezentanti.

Cum doar vreo 30 de elevi au fost interesati de promisiunile electorale ale candidatilor, iar sala a fost ocupata mai mult de reprezentanti din staff-ul electoral al candidatilor prezenti. Acestia au vociferat cand au aflat ca unii  inscrisi in cursa pentru Primaria Timisoara  si-au trimis reprezentantii la dezbatere si au cerut ca doar candidatii sa ramana la masa.


Unii candidati la Primaria Timisoara au subliniat ca vor munci, in calitate de primar, pentru ca Timisoara sa fie un oras european, avand in vedere ca si ei au nepoti sau copii de varsta celor care i-au invitat la dezbatere.

Cu toate acestea, candidatii au spus, la unison, ca ii vor consulta pe tineri in principalele proiecte care ii vizeaza.

Nu pot sa va spun ca din 11 iunie, cand voi deveni primar, fac aia sau aia. Nu vreau sa va promit asta, dar pot sa va promit ca veti fi consultati in problemele care va vizeaza. Am o problema din punct de vedere al invatamantului. In ultimii ani, procesul de invatamant a scazut foarte mult. Universitatea Politehnica avea un nume, Traian Vuia, iar acest nume a disparut. In plus, calitatea invatamantului a scazut, la fel si la Medicina„, le-a spus Gheorghe Noditi, candidatul PDL, tinerilor.

Este de interes major care sunt programele, proiectele candidatului Nicolae Robu pentru tineri. Exista un oarecare sprijin din partea Primariei Timisoara si Consiliului Local Timisoara, insa acesta este haotic. Trebuie sa existe o strategie care va fi analizata anual si care la sfarsit trebuie sa aiba proiecte finalizate„, a fost inverventia lui Dan Diaconu, cel care l-a reprezentant pe candidatul Nicolae Robu, din partea USL, aflat in spital.

S-a facut un recensamant si au rezultat in urma lui 7 milioane de tineri. Ni se propun tot felul de comisii, comitete, tinerii nu pot fi scosi din context. Autoritatile fac proiecte pentru toti si tinerii nu pot fi scosi din contextul social. Fie ca au posibilitatea de a fi educati intr-un mod sanatos, fie ca e vb de accest la servicii de sanatate de petrecere a timpului liber, etc, nu pot fi scosi din context special„, a spus Adrian Orza, candidatul UPT la Primaria Timisoara.

Foto: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...