Noutati :

Dezavantajele programului de reabilitare termica. Timisorenii care nu stau pe marile bulevarde, suparati ca nu sunt bagati in seama de Primarie

22 ianuarie, 2013 - 09:13 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

Timisorenii care nu au apartamente pe marile bulevarde din oras sunt revoltati ca nu sunt inclusi in programul de reabilitare termica a blocurilor cu fonduri europene. Daca pana acum orice asociatie de locatari putea cere sprijin de la Primarie pentru a-si anvelopa blocul, programul anuntat de primarul Nicolae Robu a fost pregatit doar pentru blocurile de pe arterele principale ale Timisoarei.

Vorbim despre cele din zona centrala, de pe bulevardele Take Ionescu, Calea Lipovei, Calea sagului, Calea Aradului, Calea Dorobantilor, Calea Girocului, strada Maresal Constantin Prezan sau Bulevardul Sudului. Pentru anveloparea acestor cladiri, Executivul Primariei Timisoara spera sa primeasca 8 milioane de euro de la Uniunea Europeana si de la Guvern.

CITESTE SI: Facturi uriase pentru caldura in Timisoara. De ce cresc atat de mult cheltuielile la intretinere in ianuarie si februarie?

Timisorenii care nu locuiesc pe aceste strazi sunt suparati ca Primaria nu-i baga in seama si considera ca ar trebui sa beneficieze de program doar cei care isi doresc sa isi reabiliteze termic blocurile. Mai mult, la sfarsitul anului trecut, primarul a fost nevoit sa-i convinga pe timisorenii care locuiesc in centrul orasului sa-si depuna actele pentru a beneficia pe program si chiar i-a amenintat cu amenzi prin Politia Locala. Oamenii se plangeau ca va fi praf si zgomot.

”Eu nu am niciun bloc inclus, pentru ca cele pe care le administrez eu nu sunt pe bulevardele principale. La programul acesta s-a dat prioritate celorlalte, nu este corect deloc, pentru ca tocmai cei care vor sa isi anvelopeze blocurile nu sunt inclusi. Cred ca ar trebui sa beneficieze de program cei care isi doresc cu adevarat sa le reabiliteze. O sa depunem si noi documentatie, sa vedem daca suntem bagati in seama”, ne-a spus administratorul Dana Malcoci. Aceasta are in administrare mai multe blocuri in zona Complexului Studentesc si langa Stadionul Dan Paltinisanu.

Potrivit primarului, 50 de asociatii de locatari au depus pana acum documentatia necesara pentru a primi finantare. Se doreste includerea in proiect a aproape 200 de blocuri.

”De la Guvern si UE se asigura 60% din costuri, iar municipalitatea si proprietarii vor acoperi in cote parti diferite restul de 40%. Vor fi situatii in care Primaria plateste 30% si proprietarii 10%, in care se plateste egal si situatii in care proprietarii au venituri mari, cand Primaria plateste 10% si proprietarii 30%”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.

In ceea ce-i priveste blocurile care nu se afla pe bulevardele principale din oras, primarul spune ca le intelege nemultumirile timisorenilor care locuiesc in acestea.

”Eu le inteleg supararea, dar ii rog si pe dansii sa inteleaga ca nu putem sa facem eficientizare energetica deodata pentru toate blocurile din oras. Abordarea noastra este una fireasca, vrem sa dam si unitate lucrarilor, sa facem cu aceeasi ocazie, in aceeasi tehnologie, in aceeasi paleta de culori strazi intregi deodata. Evident ca nu neglijam nici celelalte blocuri ale Timisoarei, eu fac tot ce-mi sta in putinta ca sa atragem fonduri pentru absolut toate blocurile din oras”, a precizat Robu.

Acesta este al treilea program de reabilitare termica a blocurilor lansat de Primaria Timisoara. Prima data s-au anvelopat in jur de 70 de blocuri, iar de cel de-al doilea program, pentru care locatarii erau nevoiti sa ia credit din banca, nu a beneficiat nimeni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Primaria, prin primar si consilieri, ar trebui sa fie corecti cu toti cetatenii, platitori de impozit.
    Plata se face din banii tuturor. Pana la reabilitare, ar trebui reduse impozitele.
    De asemenea, Primaria ignora acum si acele blocuri ce au fost incluse in programele de reabilitare aprobate anterior. Aa plecat Grindeanu, se schimba prioritatile. Nu este corect.
    Radu M.