Dezastrul de la Horticultura. Tabloul complet al deciziilor care au dus cu un picior in groapa societatea Primariei Timisoara, prezentat de consilierul Roxana Iliescu

TIMISOARA. Desi nu reuseste sa-si acopere nici macar salariile, chiar daca Primaria Timisoara ii tot incredinteaza contracte peste contracte, inclusiv curatenia in cimitire, de joi, Horticultura a primit in administrare si Strandul Termal, dupa ce decizia a fost supusa pentru a doua oara votului Consiliului Local.

CITESTE SI: De la sapat gropi in cimitire si taiat iarba din oras, trec la comert si alimentatie publica. Angajatii de la Horticultura preiau in administrare Strandul Termal din Timisoara 

CITESTE SI: Groparii Horticultura Timisoara sunt 5 useristi. Roxana Iliescu: In ciuda promisiunilor de depolitizare facute de Fritz, oamenii din conducere sunt si cu carnet de partid, si incompetenti

Despre situatia financiara de la societatea Primariei Timisoara care ar fi trebuit sa gestioneze doar spatiile verzi ale orasului si despre cei care au generat-o, majoritatea membri USR, a vorbit si in trecut consilierul local Roxana Iliescu.

De asta data, prezinta tabloul complet al felului in care a fost condusa Horticultura, oferind o sinteza a stadiului veniturilor si cheltuielilor facute de o conducere iresponsabila.

Horticultura, societate cu un picior în groapă, va administra ștrandul Termal! 🤦🏻‍♀️
Vă prezint mai jos cifre și scurte observații privind măsura incompetenței conducerii useriste:
📌Veniturile totale ianuarie- martie 2024 sunt mai mici decât în 2022 si 2023, deși s-au adăugat cimitirele si s-au indexat contractele pe spații verzi si curatenie primărie; din total BVC 2024 previzionat, ianuarie-martie reprezintă doar 12%, desi ar fi trebuit sa fie min 20%;
📌Referitor la contractul pe spații verzi încheiat cu primaria, sumele sunt asemănătoare cu 2023 si 2022, adica subdimensionate fata de necesarul orașului. Pe cimitire, BVC-ul e complet nerealist, prevede venituri de cca 350 mii lei pe trim 1 2024, iar ei au facut cca 200 mii lei;
📌Magazinele (florariile) sunt in scădere cu toate că din 2024 a apărut o florărie nouă în cimitirul din Calea Sagului;
📌Nu se mai fac venituri din dobânzi la depozite, pentru ca au cheltuit toate depozitele din bancă;
📌În trimestrul 1 din 2024 cheltuielile totale sunt cu 47% mai mari ca in trimestrul 1 2023, din cauza salariilor, bonurilor de masă si altor elemente explicate mai jos, însă creșterea e foarte mare si denotă incompetența manageriala dpdv financiar, in conditiile scăderii veniturilor:
-cheltuielile cu materialele consumabile au crescut inexplicabil;
-cheltuielile cu personalul – cresterea e datorata pe de o parte noilor angajări pe care le-au făcut pe secția cimitire dar și salariilor exagerate acordate conducerii societății și a diferitelor bonusuri dubioase acordate;
📌Profit/pierdere brut – chiar daca scoatem impactul productiei neterminate ( 771 mii) pierderea e foarte mare si se datoreaza diviziei cimitire si comenzilor mici de la primarie pe spatii verzi, care nu genereaza venituri destule„, a dezvaluit consilierul local Roxana Iliescu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. V-am rugat de mai multe ori sa dați altă poză cu fata asta. Imi cer scuze,dar din cauza pozei nu pot să citesc acest articol.

  • Chiar și-așa!!

 2. Acesta a fost un reminder…pina la alegeri, doamna ne va sufoca cu asemenea informatii, deosebit de utile, dar, fara impact pentru contracandidati…doar spun !!!!

 3. „Horticultura” NU este o AFACERE a PMT. E societatea anexa care se ingrijeste de anumite aspecte are orasului. De aceea NU trebuie sa fie profitabila, ci, dimpotriva, sa fie platita de PMT. Atata vreme cat nu se taxeaza intrarile in parcuri, de unde profit?
  Administratia Robu a fentat in stil mare, a dat un oscior de ros Horticulturii conduse de Dragila, la un moment dat goleau cosurile de gunoi stradale, nu? In timpul acesta a cadorisit milioane de euro catre firme de partid pentru intretinerea si amenajarea parcurilor (Parcul Alpinet, Parcul Central, Parcul Civic). Lucrari facute prost, cu materiale dubioase si cu mari intarzieri, pe care Horticultura le putea face pe mai putini bani. Aceste „cadouri” erau de fapt pierderile pe domeniul spatii verzi pe care Robu le-a mascat ca fiind „investitii” si capital politic feisbucian. Milioane de euro pe an, an de an.
  Multumesc pe aceasta cale doamnei consilier PMP & Pro Romania & PSD (& ce-o mai fi in viitor) pentru ocazia oferita de a demasca manipularile administratiei Ultracinstite!

  • Nu se putea să nu comentezi găsind tot felul de scuze după cum s-a dat ordinul de la partid. Bănuiesc că nu ți se pare dubios faptul că directorul horticultura considerat un super profesionist de către cuplul Fritz-Lațcău a fost demis recent când se apropia campania electorală. Actuala administrație acuză că firme din cadrul primărie cum ar fi Colterm erau folosite pentru sinecuri iar acum ei fac la fel cu alte firme. Acum este absolut clar ce se va întâmpla cu administrarea Ștrandului Termal și ce deficite vor fi aduse bugetului primăriei prin astfel de manevre.

  • JUra-te ca nu tre sa fie profitabila? Adica ai ajuns la vorbele lu Robu, useristule? Pt ca sefu-to Donimic zicea ca el o aduce pe profit. Voi sunteti nu doar incompetenti, ci si cu capu. Voi useristii sunteti prosti cu spume, jur. Ati bagati toti useristii fara creier (scuzatz pleonazmu’) in CA-ul de la Horticultura si acu va minunati cat de rau o duce firma :)))))))) mooor

 4. madam roxy, ce s-ar intampla daca ai amintii si faptul ca dupa anii de domnie al strapanului robu, fritzulache a reusit sa obtina castig de cauza in instanta si sa recupereze terenul de la un individ care s-a facut singur stapan pe terenul din spatele pietei „badea scartzan” si l-a transfortmat in parcare privata? la fel si cu terenul obtinut de la famiglia de gerrrrmani kärpatsch terenul ocupat abuziv din centru, de langa clinica orl, terenpe care acuma se va extinde aceasta clinica?
  aud? de ce robulache nu a facut in 8 ani de domnie nimic in acest sens?
  am inteles de la „neshte” profesori de la constructii ca au incercat sa-l convinga zadarnic pe lae sa faca un pod peste calea ferata de la „solventl”…ar fi fost de zevci de ori mai simplu si mai ieftin. dar lae…nuuu, batman, batman. acum constructorii se lupta cu apa care iasa din pamant si nu prea ar avea solutii „eftine” pentru a rezolva problema.
  asa ca roxy…ciocu mic si joc de glezna

  • Tu nu ai inteles subiectul articolului, nu? Pai nu, pentru ca probabil esti fix cum te numesti. Bai dar numai de-astia „cu capu” au mai ramas sustinatori ai usere? Doamne feri, voi substituiti cu brio gradina zoo.

   • Hatere, ești dus cu pluta. La cata ura și furie și în tine o să faci poc la un moment dat. Ce-ai cu omul ??!! A pus și el o întrebare retorică și imediat îi sări în cap !! Ba îl și jignești !! Vai s-amar de capul tau !!

    • Cat de barosan te crezi, pe cat esti de analfabet functional?

 5. Ce față de demagog are. PSD strigă hoții:)))

 6. De ce articolul nu este semnalat ca publicitate electorala?

 7. „Președintele Iohannis a promulgat legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul e plătit / Șeful statului putea să retrimită la Parlament legea inițiată de Marcel Ciolacu” g4media.

  Furăm, dar în tranșe mai mici. Liber la evaziune

  Votam pzdpln că poate in ligislativu viitor ne mai bagă pe gât niste categorii de pensionari speciali ne vâră in alte și alte datorii de miliarde.
  Ultimii pe lista sunt aleșii locali (primari, consilieri & Co)
  Dar nu-i bai . Problema e că au ăștia un candidat condamnat la Satchinez. Asta-i marea problemă.

  Tanti consiliera Pro România . Pensiile speciale au fost bagate de pzzzzd in timpul domniei lui Puie Monta, asta ar trebui sa ne aduci aminte din când în când.