TIMIȘOARA. Un adevărat dezastru ecologic pe canalul Bega. Mormane de pești morți sunt în zona ecluzei de la Sânmihaiu Român.
Imaginile ne-au fost trimise la redacție de un cititor opiniatimisoarei.ro, căruia îi mulțumim.
De vină pentru nenorocirea de pe canal este furtuna care a măturat marți întreg județul Timiș.
”Verificăm, am trimis o echipă de control pe teren, dar cauzele sunt aceleași dintotdeuna. În situațîi de ploi torențiale, de debit uriaș, stația de epurare se oprește, iar peștii mor din lipsă de oxigen, mai ales că înainte a fost caniculă. Acum a plouat 30 de litri/metru pătrat.
În plus, au fost angrenate deșeuri în stația de epurare.
E un fenomen natural, deja asta nu mai ține de noi. Vom lua măsuri de curățare. vom dispune celor de la Apele Române și celor de la Aquatim să curețe peștii morți”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Luci Mușuroi, inspector-șef al Gărzii de Mediu Timiș.
UPDATE: Angajații de la Apele Banat au trecut la curățarea canalului Bega de peștii morți
„La această oră se află în plină desfășurare un control coordonat de specialiști ai Gărzii de Mediu și ai ABA Banat la AQUATIM. Cert este că s-a reușit evitarea unei situații mult mai grave decât cea vizibilă în imaginile care circulă în mediul virtual în ultimele 24 de ore.
Precipitațiile extreme înregistrate zilele trecute au generat pornirea automată a pompelor de furtună pentru situații de urgență, acesta fiind mecanismul prin care se evită inundarea stației de epurare Timișoara și implicit poluări sau efecte ecologice de gravitate pronunțată pe Bega. Din păcate, debitele foarte mari de apă neepurată evacuată astfel în timp scurt, corelate cu temperaturile foarte ridicate ale aerului și apei au dus la fenomenul surprins în imagini de către cetățeni.
Fenomenul mortalității piscicole în aval de stația de epurare Timișoara apare de fiecare dată când ne confruntăm cu precipitații de mare intensitate, suprapuse cu temperaturi ridicate ale aerului și apei. Reprezentanții ABA Banat/SGA Timiș acționează pentru gestionarea incidentului de mediu, colaborând cu operatorul regional de apă-canal și cu celelalte instituții pentru strângerea și neutralizarea faunei piscicole moarte și pentru monitorizarea calității apei până în secțiunea de frontieră Otelec.”, transmit reprezentantii Apele Banat.
VIDEO: FACEBOOK/Pescar Banatean
Pareri
Păcat de aceasta pierdere
Incompetenti nepasatori pusi pe functii de conducere de catre PARTIDE CORUPTE . Doar pe CUMETRII și ȘPAGĂ.
Romania a ajuns RAIUL BORFAȘILOR si hotilor cu girul politic.
Danke Johannis si guvernele tale politice cu PSD PNL
cica sa curete pestii morti :)))) faceti ciorba cu ei ? :)))))
E un fenomen natural, deja asta nu mai ține de noi……cum draq…fiecare an aceasi treba dar nu din cauza ploiilor prostule….baaaaaah…nu polaie e de vina ca acolo este treaba de oameni stricata…daca era de prloi torentiale nu mor pestele….numai la Timisoara se intampla….
In Romania nu exista RASPUNDEREA functionarului din vîrf. De aia suntem groapa Europei. Promiscuitate la greu adusă de PARTIDELE ultraCORUPTE.
Uite de aia au votat oamenii CG.
de vina este si reporterul de cacat, la oprirea statiei de epurare tot rahatul uman ajunge in bega iar toxicitatea omoara, bravo ma reporter de cacat se vede ca nu ai fost cu pelicanul
Ce nume de kkt ai prietene : Luci Mușuroi: cum sa te cheme asa?kkt bolnav fie atent care e filmul astia de iti dau tie parandaratul de fiesce data cand ploua fac acelasi lucru ..adica este o practica gunoiule ..dar tu fiind un gunoi deja sti asta ..cand gura ma-ti au fost inspectori lu kkt flambat sa ia proba de apa de pe bega?…si inca ceva kktule care esti tu kkt cacatul nu omoara pesti ci chimicalele ce le dejecteaza gunoaiele alea de Nemtii ca banuiesc ca sti ca sunt Nemti ei fac compost din cacatul Romanesc si il vand in intreaga Europa ,,,dar tu sti lucrul asta ca de acolo te hranesti si tu
Cea mai penibilă, nesimțită și tâmpită explicație: ,,e un fenomen natural, asta nu mai ține de noi”. Dacă o spunea un copil de grădiniță, era de înțeles și părea o scuză oarecare, fără importanță. Dar la oamenii mari, maturi și cu responsabilitate, e altfel. Așa se procedează când vrei sau ești obligat să protejezi cunoștințe sau neamuri. Stația de epurare nu are absolut nici o vină, are cele mai performante măsuri și proceduri de prevenire a poluării. Ar trebui premiată, medaliată, că recompensată, sunt sigur că a fost. Numai că s-a neglijat publicarea și publicitatea măsurilor implementate. Furtuna e de vină, bat-o … Data viitoare, prindeți furtuna, pe undeva, pe la Topolovăț, să nu mai facă prostii la Stația de epurare. Doamne, mare-i grădina ta! Să înțelegem clar, după decizia Gărzii de Mediu Timiș, de acum înainte, de câte ori va ploua cu peste 25 litri/metru pătrat, vor muri peștii din aval de Stația de Epurare Timișoara, toți cei responsabili vor sta cu mâinile în sân, într-un loc ferit de ploaie, își vor face cruce, dacă pot și dacă vor, cu excepția celor de la Apele Române și Aquatim, care trebuie să facă curățenie. Amin!
flautul e uns 🙂
BINE DE TOT!!