Noutati :

Dezastru. Muste si mizerie in zonele de mancare calda. Control fulger al inspectorilor OPC la Kaufland, Lidl si Profi in Timisoara. Unde au oprit activitatea si au dat amenzi. Foto

16 septembrie, 2022 - 01:58 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
8

TIMISOARA. Comisarii de la Protectia Consumatorului au descins in magazine Profi, Lidl si Kaufland din Timisoara.

Si-au pus mainile-n cap cand au facut verificari in zonele de panificatie si masa calda. Muste in vitrine si pe produsele expuse la vanzare, mancare tinuta sub temperaturile care trebuie, cuptoare si tavi murdare au gasit inspectorii, care au decis sa aplice amenzi si sa ia si masuri mai drastice in 3 unitati.

Este vorba de Kaufland de pe strada Chimistilor (zona Buziasului), Profi din zona Clinicile Noi si Lidl de pe str. Budai Deleanu.

In urma unor sesizări, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a inițiat un control operativ  la marii retailer din Timișoara (Kaufland, Lidl, Profi)
Au fost controlați 3 operatori economici, iar pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni: 3 amenzi contravenționale, în valoare totală de 45.000 de lei, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru zona de panificatie/masa calda la toate cele 3 unități„, transmite Mihai Gubandru, comisar sef adjunct al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis.

Seful CJPC Timis a facut si o lista cu abaterile de la legislatie constatate de comisari in timpul controalelor:

masa calda mult sub temperatura de 60 grade Celsius

prezenta mustelor in vitrina de masa calda

comercializarea unor produse de patiserie care prezentau, pe suprafață, insecte

utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre

utilizarea unor cuptoare, neigienizate corespunzător și a unor tăvi arse

existența unor insecte vii in spatiul de preparare si coacere

folosirea unor condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar

intreg spatiul in zona panificatie neigienizat corespunzator

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 8comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Daca mergi si intrebi pe oricare din acesti retaileri daca au oameni angajati ptr. a face curatenie in unitate se uita stramb la tine…
  Politica asta de a vinde marfa de la export la preturi mai mari decat in Vest cu minim de angajati care si asa sant platiti minim si in conditii de mizerie trebuie sa inceteze.
  In orice tara din Vest nu vezi asa mizerie. Vezi angajati care se ocupa de curatenie. Va intreb.. ati vazut voi in ultimii ani angajati de la acesti retaileri sa faca curatenie?
  Eu unul nu am vazut.

  • Da… in alte tari poti sa mananci pe jos…

  • Nici pe departe si se cere tot mai mult noi suntem peste tot si eu lucrez intr-un astfel de magazin

 2. Tocmai am fost cu copilul la spital ,am luat ieri de la Lidl niște Gordon bleu , și a mâncat copilul una și imediat sa umplut de bubițe pe corp așa de repede ieșeau că m-am dus la urgențe.deci că să nu o mai lungesc nenorociți aveau produsul expirat la vitrină.nu știu de ce dar Lidl este cred că magazinul cu cele mai vechi și expirate produse.

 3. Acum vreo 32 popoarele civilizate ale Europei și-au dat seama că au nevoie de o groapă de gunoi.Asa a intrat Romania în UE.Unde sunt lachetii aia de urlau cu marii investitori strategici care ne-au dărâmat fabricile și ne-au îngropat agricultura,in loc costruindu-si aceste distribuitoare de gunoi european la preturi duble,numite Kaufland,Lidl,Auchan,Carrefour,etc,etc,iar noi i-am primit cu brațele deschise,ba mai mult ne-am săpat singuri groapa.

  • Stimabile, ești probabil ceva mai tânăr, altfel ți-ai aminti ce mizerie crunta era in aprozarurile si alimentarele comuniste. (Unde nu găseai nimic de cumpărat in afara de 3 feluri de conserve) . Iar aia cu groapa de gunoi, mai lasă, agajații aia care nu fac curat, nu sunt romani ?!

  • Tocmai voi, astia cu mentalitatea asta patetica sclavagista, de a da vina pe oricine in afara de voi, ati nenorocit tara asta. Astia cu 0 implicare, 0 empatie, 0 scoala. Asteptati tot timpu sa faca ALTII ceva pt voi. Iar voi, va vindeti pe o galeata si-un ulei la sf zilei.. Dar sunteti ‘nemilosi’ din spatele tastaturii si in a va plange de mila

 4. Pai se conformeaza normelor UE care ne-au sugerat sa mancam si insecte.Doar ca ai nostri ,inventivi le servesc vii si cu garnitura.