Noutati :

DEZASTRU in Timis la simularile Bacalaureatului si Evaluarii Nationale 2017. Cati elevi ar trece examenele?

31 martie, 2017 - 02:41 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Va fi jale la examenele nationale din aceasta vara. Cel putin, asta se anunta, dupa ce au fost afisate rezultatele simularilor Bacalaureatului si ale Evaluarii Nationale.

CITESTE SI: Vaporasele vor fi pe Bega din 1 Aprilie, da asigurari primarul Nicolae Robu in prima emisiune interactiva transmisa LIVE pe Facebook la Timisoara, INTERVIURILE TIMISOAREI! In ce regim vor circula? 

In Timis, doar putin peste 30 dintre elevii de clasa a 12-a ar fi luat Bac-ul, in timp ce de Evaluarea Nationala ar fi trecut doar jumatate dintre elevii care au participat la simulare.

Elevii de clasa a opta s-au descurcat cel mai slab la Matematica, unde aproape 45% din cei 4707 elevi prezenti au reusit sa obtina note mai mari de 5. La Limba Romana, procentul de promovabilitate este de 63, 47%, in timp ce la Limba Materna 80,90% dintre elevi au reusit sa ia note peste 5.

La Evaluarea Nationala, un singur elev din judetul Timis a reusit sa obtina punctajul maxim la ambele probe si a promovat cu media 10. Cate o nota de 10 a fost acordata si la probele de Limba Romana si Limba Materna, in timp ce la Matematica, 32 de elevi au obtinut punctajul maxim.

In cazul tinerilor care urmeaza sa sustina Bacalaureatul peste aproximativ 2 luni, situatia este si mai dezastruoasa. Aproape 2000 din cel 5037 de elevi inscrisi la simulare au ales sa lipseasca la cel putin una dintre probele de examen. Iar dintre cei prezenti, doar 1040 au si luat note mai mari de 5. In total, procentul de promovabilitate este de 32, 85%.

CITESTE SI: PARIUL facut de Nicolae Robu la prima emisiune interactiva LIVE pe Facebook din Timisoara, realizata de Orasul Timisoara si opiniatimisoarei.ro

Tinerii din clasele a XI-a s-au descurcat ceva mai bine decat colegii lor mai mari. Din totalul de 3658 de elevi care au dat simularea, 44,10% au obtinut note de trecere.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...