Dezastru in executia bugetara a Consiliului Judetean Timis (P)

Dacă mereu ne plângem că nu avem bani pentru diverse proiecte de investiţii, iată că la Consiliul Judeţean Timiş situaţia e tocmai inversă. Astfel, consilierul judeţean Raul Olajos explică foarte clar că „avem realizat doar 35,74% din prognozat (109 milioane realizat, comparat cu 305 milioane prognozat)”.

Ce înseamnă asta? Adică, la nivel judeţean, „nu am fost în stare să realizăm cheltuielile aferente programelor FEDR 2014-2020 pe niciun capitol bugetar”. Deşi Timişoara va fi Capitală Culturală Europeană, din sumele alocate muzeelor, instituțiilor de spectacole şi concertelor, CJT a utilizat doar 7,6% din suma alocată (1,6 milioane din cele douăzeci şi una prognozate! O situaţie neverosimilă priveşte şi cheltuielile aferente drumurilor, care vedem cu toţii cât sunt de proaste sau cât de greu au timişorenii acces la centură: totuşi, s-a cheltuit doar 46% din suma bugetată!

Concluzia este simplă şi o trage acelaşi Raul Olajos: „Cheltuim pentru funcționarea aparatului CJT o sumă de 242 milioane lei în 9 luni și investim efectiv doar 109 milioane lei.”

O atare situaţie ar impune unele demisii şi schimbări, doar că, se pare, acestea se fac numai pe considerente politice, iar nu pe criterii de performanţă. Acum câteva zile, Raul Olajos era înlocuit din funcţia de lider al consilierilor județeni USRPLUS fiindcă criticase felul autoritar în care este condusă filiala Timiş a USR. Acest fapt stârnise nemulţumirea liderului acesteia, primarul Timişoarei, Dominic Fritz, în locul lui Olajos fiind numit un tânăr de 26 de ani, Vlad Sendroiu, pe care îl recomandă, conform spuselor liderilor partidului, „implicarea trup şi suflet în viaţa partidului şi viziunea”.

Dacă tot vorbim de înlocuiri, ne întrebăm de ce nu este mazilit şi vicepreşedintele CJT, Alin Moş, cel care este responsabil de drumurile judeţului şi care, iată, în ciuda stării lor deplorabile, nu a fost în stare să cheltuiască nici măcar jumătate din suma alocată.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. Nelu spune:

    #revolutiabuneiguvernari in domeniul infrastructurii rutiere: Alin Moş (piticania de la partidul curcubeilor), cel care este responsabil de drumurile judeţului şi care, iată, în ciuda stării lor deplorabile, nu a fost în stare să cheltuiască nici măcar jumătate din suma alocată.