Opinia Timisoarei

Dezastru in caminele studentesti ale Universitatii de Vest din Timisoara. Soareci, gandaci, plosnite, pereti scorojiti, mucegai si dusuri stricate. Foto si video

TIMISOARA. Conditii greu de imaginat in caminele studentesti ale Universitatii de Vest din Timisoara.

CITESTE SI: Dupa ce administratia Fritz a crescut suma la peste 160.000 de euro pentru studii si consultanta pentru parcarea de la Bega in Timisoara, s-au inscris doua firme si o asociere sa faca prima documentatie 

Cu toate ca in campusul studentesc se ridica de ani buni o noua cladire pentru cazarea studentilor, in cele deja existente mizeria e la ea acasa. Stau marturie imaginile trimise la redactia opiniatimisoarei.ro de tinerii cazati in ele.

In C12 este plin de gandaci, plosnite si alte insecte, iar acestora le tin companie soarecii pe coridoare.

De asemenea, in unele zone peretii sunt scorojiti sau plini de mucegai, iar o parte dintre dusuri nu sunt functionale.

Dusuri insuficiente si murdare, bucatarii nefunctionale, mucegai, gandaci si plosnite, acestea sunt conditiile in care studentii trebuie sa traiasca, asta dupa ce in ultimii 3 ani taxele au crescut de 2 ori chiar daca nu s-a facut absolut nimic, nu s-a adus nici macar o imbunatatire…Unde, la parter, baietii au la dispozitie numai 2 dusuri functionale din 6. Pe tot palierul fiind in jur de 60 de baieti„, spune pentru opiniatimisoarei.ro unul dintre studenti.

Studentii UVT se plang si ca taxele au crescut in permanenta in ultimii ani.

Taxa de cazare e 395 de lei acum, inregistrand in doi ani cresteri de la 180 de lei. Am solicitat si controlul Sanepid, dar nu am primit inca raspuns. Acestea chiar nu sunt conditii de trai pentru un student, care a muncit si a terminat anul precedent cu medie mare (pentru ca in C12 au prins loc studentii cu mediile cele mai mari). Dar ei profita totusi atat de ignoranta multora, de teama de a iesi si a spune in fata problemele, dar si de preturile mari ale chiriilor„, precizeaza unul dintre tineri.

Am solicitat explicatii conducerii Universitatii de Vest in legatura cu situatia din camine, insa pana la momentul publicarii articolului nu ne-a fost transmis.

UPDATE: Dupa aproape doua ore de la solicitarea opiniatimisoarei.ro, conducerea Universitatii de Vest a formulat un punct de vedere.

Vom verifica toate aspectele reclamate despre Căminul12 și vom remedia tot ce se poate remedia. Vom reveni cu informații. Mulțumim pentru semnalare.”, a transmis pentru opiniatimisoarei.ro Horea Bacanu, Departamentul de Comunicare, Imagine si Marketing Institutional din cadrul Universitatii de Vest Timisoara.

UPDATE: Alti studenti au transmis pe adresa redactiei opiniatimisoarei.ro imagini in care arata ca au fost muscati de plosnite.

Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Timis vor face verificari, dupa ce o sesizare a fost depusa si la DSP in legatura cu situatia din Complexul Studentesc. Intre timp, la cateva ore de la publicarea articolului opiniatimisoarei.ro, reprezentantii Universitatii de Vest au facut un… sondaj printre studenti ca sa afle cum apreciaza nivelul de curatenie din camin.

Femeile de serviciu au facut curatenie toata noaptea, iar instalatorii si tamplarii au lucrat toata dimineata la ce era de reparat„, au transmis pentru opiniatimisoarei.ro studentii din C12.

VIDEO: George Stefanita

UPDATE: Reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Timis au facut in cursul zilei de marti controlul la caminul UVT.

Exit mobile version