Noutati :

Detinatorii de arme au fost verificati de politisti. Ce nereguli s-au gasit

10 martie, 2013 - 12:53 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Politistii Directiei Arme, Explozivi si Substante Periculoase si Directiei de Ordine Publica au verificat detinatorii de arme si munitii neletale din Romania, in ultimele sase luni fiind suspendate si anulate 2.362 de autorizatii de port arma.

S-a avut in vedere verificarea indeplinirii conditiilor care au stat la baza acordarii autorizarii persoanelor fizice sa detina, sa poarte si sa foloseasca arme neletale supuse autorizarii.

„Au fost luate 625 de masuri de suspendare a dreptului de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii (conform art. 59 alin. 2 lit. a din Legea nr. 295/2004). Persoanele fata de care s-a dispus aceasta masura sunt suspecte in cauze penale pentru fapte savarsite cu intentie, potrivit legislatiei in vigoare”, se arata intr-un comunicat al Politiei.

De asemenea, in 1.737 de cazuri a fost luata masura de anulare a dreptului de port si folosire a armelor neletale supuse autorizarii.

Dintre acestea, in 1.604 de cazuri masura anularii a fost luata conform art. 59 alin. 1 lit. a din Legea nr. 295/2004, respectiv persoanele in cauza au fost condamnate, prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, la pedeapsa detentiunii pe viata sau la pedeapsa inchisorii mai mare de un an, cu exceptia cazurilor in care a intervenit amnistia ori reabilitarea sau prezentau pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor.

In 133 de cazuri masura anularii a fost dispusa pentru nerespectarea conditiilor de pastrare a armei, nedeclararea in termenul legal al domiciliului sau in cazuri in care a intervenit decesul detinatorului.

Politistii au aplicat 804 sanctiuni contraventionale, in valoare de 414.766 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...